Inițiative Câștigătoare
număr voturi
82
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Consiliul Județean al Elevilor Cluj
Ziua TICluj
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Consiliul Județean al Elevilor Cluj este unica structură de reprezentare a elevilor la nivel județean, formându-se în anul 2002 din nevoia de respectare și apărare a drepturilor elevului, acesta fiind totodată primul Consiliu Județean al Elevilor independent. Funcționăm după o strucutră piramidală - Consiliul Național, Consilii Județene și Consilii Școlare. Pe lângă reprezentarea elevilor, CJE Cluj are grijă ca elevii clujeni să beneficieze de mai multe activități extrașcolare - festivalele Histrionada Liceenilor, Zilele Elevului Clujean și multe alte activități de cunoaștere și teambuilding-uri.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Cazino Parcul Central
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Seria de conferințe și de ateliere pe care o vom organiza are în prim-plan tinerii, toți cei care sunt dornici să se implice în diversele activități de voluntariat ale comunității clujene și nu numai. Sunt bineveniți, de asemenea, cei care aparțin deja unor grupuri de tineri implicați activ in proiecte de voluntariat de orice natură. Suntem onorați să invităm alături de noi oameni implicați în proiectele comunității, care au o experiență vastă în domeniile lor de activitate(voluntariat, artă, cultură etc.) și sunt dornici să ne împărtășească cunoștințele și bunele practici dobândite de ei.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Activitățile se vor desfășura concret în trei etape - 1. Conferințele susținute de specialiști, oameni cu o vastă experiență și cu povești impresionante de viață. Aceste conferințe vor avea și o parte de Q&A. Aici tinerii vor afla importanța voluntariatului și beneficiile pe care acesta le aduce, cât și experiențele trăite de invitații noștri, acestea schimbându-le viața. De asemenea, conferințele vor fi pe diverse alte teme de interes pentru tineret(sănătate, educație, cultură). 2. Atelierele prin care tinerii vor învăța concret ce presupune profilul unui voluntar - pașii de urmat, completarea formularului și tips&tricks. 3. Gala aniversară a partenerilor noștri oficiali, Consiliul Județean al Elevilor Cluj, unde vom aduce aprecieri pentru implicarea tuturor elevilor și nu numai în cadrul voluntariatului de orice fel, cât și mulțumiri către partenerii fără de care activitățile elevilor nu ar fi fost posibile.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Inițiativa pe care noi o dezvoltăm va răspunde mai multor nevoi ale tinerilor. În primul rând, este vorba despre implicarea lor activă într-o arie esențială, cea a voluntariatului. Acest domeniu are capacitatea de a dezvolta multilateral tinerii implicați. În al doilea rând, ei dobândesc o mulțime de noi cunoștințe și își însușesc noi abilități, precum gestionarea situațiilor de criză, comunicarea eficientă și nu în ultimul rând, capacitatea de a-și susține just punctul de vedere. Mai mult, le dăm șansa tuturor tinerilor să se implice în vastele proiecte de voluntariat bazate pe educație și cultură. Vrem să convingem fiecare tânăr că are puterea de a transforma comunitatea în care trăiește într-un loc mai bun.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul nostru țintă este reprezentat de tineri, majoritari fiind elevii de liceu, pasionați de cultură, artă și educație non formală. Încurăjam toți tinerii să ia parte la activitățile din comunitatea clujeană, oferind șansa fiecăruia de a-și valorifica abilitățile.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
În ceea ce privește promovarea inițiativei noastre, parcursul este unul clar stabilit. Informația o vom transmite sistematizat. Prin intermediul celor din CJE Cluj care sunt implicați la rândul lor în numeroase proiecte de voluntariat, reprezentare și nu numai, vom reuși să transmitem informația unui public mai larg. Însă, mediul online rămâne un element esențial în promovarea evenimentului nostru. Astfel, ca fiind activi pe paginile de Instagram și Facebook ale CJE Cluj, distribuind conținut de calitate și informații punctuale, utile celor interesați, evenimentul va deveni cunoscut.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
În urma evenimentului ne așteptăm ca numărul tinerilor implicați activ în diferite proiecte clujene de voluntariat să crească semnificativ. Aducând în fața lor oameni cu experiență, persoane care îi pot îndruma în acest domeniu al implicării active în viața comunității suntem convinși că tinerii vor fi mai încrezători în puterea lor de a mișca comunitatea clujeană alături de cei care au interese comune cu ale lor. Prin intermediul atelierelor vom convinge tinerii participanți că voluntariatul este o metodă placută de a-și petrece timpul liber și de a cunoaște noi persoane cu interese comune cu ale lor și chiar comunitatea din care fac parte.
Înapoi la inițiative
Evenimente legate de inițiativă
 • BBU 2020 Online 2.0: Competitie de Public Speaking pentru studenti
  Consiliul Județean al Elevilor Cluj
  Ziua TICluj
  #Engagement
  2020-10-27 20:00 - 2020-10-31 18:00
  Online
  Proiectul constă într-un concurs de public speaking organizat de clubul de dezbateri al Universității Babeș-Bolyai, adresat în principal studenților înscriși la o universitate din Cluj-Napoca, obiectivul fiind exersarea abilităților de oratorie și comunicare, prin participarea ...
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare