LOVE SCIENCE
Comoara micilor savanți
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem o echipă formată din 5 studenți de la facultățile de Chimie, Fizică. Suntem pasionați de știință și venim cu Love Science-ateliere de știință cu experimente pentru copii cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani concepute pentru a crește interesul pentru știință și a dezvolta aptitudini tehnice. Ideea acestui grup a luat naștere în Noiembrie 2021 când am realizat că avem aceleași valori legate de educație și livrarea ei, tot atunci am participat la FIX Cluj unde ne-am dezvoltat ideea.
Oricare dintre parcurile din Cluj sau locație interioară care poate găzdui un număr mai mare de 50 de persoane.
Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.
Vă propunem o experiență captivantă și plină de provocări pentru copii. Un treasure hunt amuzant presărat cu provocări de gândire și de găsire de soluții în echipă. Activitatea constă într-un traseu cu mai multe puncte. La fiecare dintre puncte, echipele vor avea de rezolvat o enigmă din lumea științei, de construit un dispozitiv cu materialele puse la dispoziție, de îndeplinit anumite provocări de lucru în echipă sau de răspuns la anumite întrebări pe baza unor demonstrații experimentale.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?
Activități pre-event: promovare -formular de inscriere, printare afise, roll-up, diplome pentru participanți; cumpărare materiale logistică.
Activități în timpul evenimentului -realizarea traseului cu experimente și provocări precum: Înțelegerea principiului hidraulic și folosirea unui braț hidraulic; Înțelegerea intuitivă a principiului scripetelui și ridicarea unor obiecte grele cu un minim de efort. Transmiterea unui mesaj prin intermediul telefonului cu fir realizat de copii. Descifrarea unui mesaj scris cu ,,cerneală invizibilă” Lansarea unei mini-rachete pe bază de bicarbonat de sodiu și oțet. Provocări:- realizarea celui mai înalt turn din bezele și spaghete; - realizarea unei piramide din pahare pe care le mișcăm cu un elestic legat cu sfori trase de mai mulți copii odată. Înțelegerea intuitivă a polarizării luminii și folosirea ochelarilor de cinematograf pentru a descifra mesaje invizibile cu ochiul liber. Schimbarea culorii unei soluții din eprubete. Aftermovie si poze
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?
Nevoia mai multor ore practice de știință și dotarea corespunzătoare a laboratoarelor din școli au dus la un interes scăzut al tinerilor pentru domenii precum fizica și chimia. Mai mult, timpul tot mai lung petrecut pe telefon a dus la scăderea capacității de atenție și a creativității practice a copiilor. Prin acest eveniment, oferim părinților oportunitatea de a-și implica copii în activități antrenante care le dezvoltă creativitatea și interesul pentru știință.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Preșcolari și elevi.
Cum doriți să promovați această idee?
Online Social media: - anunțuri pe grupurile de socializare dedicate părinților, postări pe profilele personale și pe pagina de Facebook, Instagram, LinkedIn LoveScience: https://www.facebook.com/LoveScienceAfterschool -campanii de newsletter pe email la contactele din baza de date Offline -flyere -postere -contact direct cu școli și grădinițe, alți parteneri strategici din program.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Copii -Învață să lucreze în echipă și să comunice mai eficient -Antrenează gândirea analitică și creativitatea -Învață lucruri noi în timp ce se distrează. Creștem interesul pentru știință în rândul copiilor Părinții au șansa să-și implice copii în activități educative gratuite
Înapoi la idei