Inițiative
număr voturi
36
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Simulari bacalaureat
SIMULARE PENTRU EXAMENUL DE BACALAUREAT
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem o echipa formata dintr-un fost cadru didactic cu experienta si doi fosti studenti, care ne-am propus sa aducem un plus valoare invatamantului, folosind tot ceea ce am invatat pana acum in sistem. Am avut ocazia sa luam contact cu invatamantul la toate nivelele, de la gradinita pana la universitate si doctorat, si am constatat multe carente care pot fi compensate cu putina munca si putina daruire.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Facultatea de Biologie si Geologie, Sala Nova (Strada Clinicilor, 5-7, Cluj-Napoca, Jud. Cluj)
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Ne dorim sa desfasuram o simulare pentru bacalaureat la materiile Limba si literatura romana, Matematica (M1, M2), respectiv Fizica pentru elevii care vor sustine examenul de bacalaureat in sesiunea August 2022, avand in vedere ca nu exista o astfel de simulare nationala sau la nivel de scoala pentru aceasta sesiune. Este o oportunitate pentru elevi de a-si verifica cunostintele inainte de examen.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
1. ACTIVITATEA DE SIMULARE Se vor organiza simulari pentru materiile Limba si literatura romana, Matematica (M1, M2), respectiv Fizica, la sfarsitul lunii iulie, cu subiecte concepute de catre cadre didactice cu experienta, pentru un numar de maximum 50 de elevi. 2. ACTIVITATEA DE EVALUARE Subiectele for fi corectate, iar acestea vor fi trimise inapoi elevilor in scopul autoevaluarii, cu punctajul obtinut la fiecare subiect si cu baremul aferent. De asemenea, profesorii vor sta la dispozitia participantilor pentru explicarea notelor si a subiectelor.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
La sesiunea august a examenului de bacalaureat participa elevii care nu au promovat in prima sesiune sau elevii care au sustinut examenul in anii anteriori, fara sa il promoveze. Pentru acestia, nu se organizeaza simulari nici la nivel national, nici la nivel de scoala, neavand posibilitatea sa isi verifice cunostintele inaintea examenului real. De asemenea, absolventii anilor anteriori nu mai sunt obisnuiti nici cu atmosfera sau conditiile de examen. Consideram ca acestea sunt nevoile la care raspundem prin organizarea acestor simulari, avand in vedere rata de nici 70% de promovabilitate a anului trecut la examenul de bacalaureat.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Elevi absolventi de liceu (anul acesta sau anii anteriori), care nu au sustinut sau nu au promovat examenul de bacalaureat
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Modalitati de promovare: - social media (Facebook, Instagram) - anunturi in presa locala - promovare directa la profesori, inclusiv la inspectorii scolari (acestia vor primi materiale promotionale, inclusiv cu coduri QR pentru acces rapid in formularul de inscriere) - promovare directa la directorii de scoala (acestia vor primi aceleasi materiale ca mai sus)
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Elevii participanti vor avea ocazia sa isi verifice cunostintele cu cateva saptamani inainte de examen. Avand in vedere ca vor primi lucrarile corectate (deci vor primi un feedback prompt), acestia vor avea timp sa isi acopere carentele la cele trei materii (care sunt si cele care pun cele mai mari probleme candidatilor). Astfel, participantii isi cresc sansa de promovabilitate a examenului de bacalaureat in aceasta sesiune, poate chiar cu nota mare.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger