Inițiative
număr voturi
47
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Ecstatic Art
Ecstatic Art
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Grupul nostru este format din 4 persoane. Felicia Cotoman - artist multidisciplinar. Adela Adija - facilitator, doctor in socilogie cu specializare in psihologie sociala, cu experienta extinsa in inovare sociala, constructie de comunitati, facilitator de procese de grup. Baciu Daniela - Service delivery manager in domeniul IT Valeeria Lebid - Fotograf Grupul s-a format in urma colaborarii pentru organizarea de evenimente.

Locul derulării 

Evenimentul se va desfășura în aer liber, într-un spațiu deschis dar intim.

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Ecstatic Art este un proiect ce isi propune sa ajute comunitatea Clujeana în a se conecta cu sinele, folosind ca instrumente dansul ecstatic și pictura intuitiva.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

In prima etapa participantii vor fi invitati sa se conecteze cu muzica si sa participe la dans, dupa aproximativ o ora, acestia vor fi invitati sa picteze, folosind materialele puse la dispozitie de catre organizatori. Dupa încheierea evenimentului, lucrările acestora vor fi colectate pentru o expoziție colectiva de arta - "Ecstatic", alături de picturile artistei Felicia Cotoman. Proiectul va incepe cu ghidarea, facilitarea si crearea unui spatiu sigur pentru participanti. Vom oferi claritate despre ce presupune dansul ecstatic si pictura intuitiva. Vom avea invitat un Dj specializat in muzica pentru dans ecstatic iar spațiul va fi dotat cu materiale pentru pictura. Punând aceste 2 concepte in același context, ne dorim sa oferim Clujenilor oportunitatea de se conecta cu sinele, folosindu-se de resurse accesibile precum dansul și pictura. Participanții isi vor vedea lucrările expuse în cadrul expoziției colective "Ecstatic", astfel trăind și o forma de celebrare a implicării lor.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Nevoia de a fi intr-o stare mintala și de spirit mai înaltă. Nevoia de a ne conecta la comunitatea din care facem parte. Odată cu perioada COVID și mai ales după aceasta, am revenit la o normalitate care ne este complet noua și care este mai puțin inclusiva. Inițiativa propusă de către noi, isi propune sa aducă oamenii mai aproape, într-un mod blând și sigur, oferind posibilitatea de a ne conecta unii cu alții, având totuși spațiu pentru de a ne simți unici și valoroși exact așa cum suntem. Faptul ca lucrările participanților vor fi expuse va oferi comunității o oglinda noua a conceptului de conectare cu sinele și dezvoltare personală. Pentru a trai intr-o comunitate mai implicata și conștienta, avem nevoie de expunerea locuitorilor din Cluj Napoca la alternativele creative existente pentru menținerea unei sanatati atât fizice cât și mintale.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Oameni pasionați de dezvoltare personală și conectare cu sinele.

Cum doriți să promovați această idee?

Ideea va fi promovată pe rețelele de socializare, comunicate de presa. Aceasta fi răspândită în cadrul comunității Clujene, prin diversitatea de oameni care s-au implicat în organizarea evenimentului. Vom mediatiza ideea noastră prin intermediul organizațiilor, grupurilor și indivizilor care au legătură cu cadrul cultural - artistic din Cluj Napoca. Vom lua legătură cu specialiști în terapie de grup și vom răspândi mesajul și scopul ideii propuse de către noi.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Aceasta inițiativa contribuie la creșterea potențialului comun în orașului Cluj Napoca, propunând o idee colaborativa, ce implica dezvoltarea individuala a fiecărui participant, care după participarea sa, va deveni mai conștient de puterile și abilitatile sale creative. Ne propunem ca în urma evenimentului sa avem o comunitate mai conectata, inspirata și mai conștientă. Exprimarea prin dans și pictura, aduce la suprafață bucuria de a fi. Cu toții avem capacitatea de a fi Fericiți, e nevoie doar sa ne conectam la corpul și creativitatea noastră, pentru a putea trai un sentiment de bine sau împlinire. Eliberarea din corp a emoțiilor negative alături de exercițiul de a te deschide și a crea alături de alți oameni, va ajuta comunitatea noastră sa prospere și sa învețe o forma de colaborare mai organica și autentica. Prin expunerea lucrărilor într-o expoziție de arta finala, oferim posibilitatea mai multor Clujeni sa se familiarizeze cu ceea poate oferi conceptul de Ecstatic Art.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger