Inițiative
număr voturi
220
Sesiunea de vot s-a încheiat.
UT buddies
PoliArt: The will of time
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de prieteni care ne-am cunoscut în calitate de studenți UTCN. Ne dorim ca, prin intermediul proiectelor propuse, să aducem un impact real în ariile de interes alese (Arta, Implicarea Civică, Sportul), prin seriozitatea și anvergura de care vor da dovadă proiectele noastre.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Inițiativa noastră se va desfășura într-o locație care va dispune de scenă, precum Galeria Casa Artelor sau Casa de Cultură a Studenților.
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Ideea de PoliArt-Ritmul artei a plecat de la iluzia de monotonie care se vehiculează printre tinerii studenți ai domeniului tehnic. Pornind de la acest aspect, ne-am propus să demonstrăm contrariul, așadar am creat un spațiu prielnic dezvoltării părții artistice și a creativității. Inițiativa va îmbina un concert cu o expoziție de artă ce conține 3 mari domenii; pictură, fotografie și creații handmade pentru a fi activitatea cât mai dinamică și diversificată. Participanții vor putea să-și înscrie lucrările de artă pentru a fi expuse în cadrul evenimentului. Prin această activitate noi ne dorim să dezvoltăm importanța exprimării artistice și libertatea de a-și împărtăși pasiunile cu restul comunității.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Evenimentului va lua forma unei expoziții de artă ce cuprinde 3 arii: pictură, fotografie și obiecte handmade, iar la concert dorim să avem și un moment de „Polirecital”, unde tinerii pot să își pună în valoare creațiile literare. Pe parcursul evenimentului vom lansa un formular prin care spectatorii pot să voteze creațiile favorite, iar în urma acestuia vom premia tinerii cu cele mai multe voturi. De asemenea, această activitate va crea un cadru comod și relaxant prin amenajarea unui corner cu ceai, cafea, etc.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Inițiativa noastră adună tineretul clujean într-o activitate socio-culturală. De asemenea, aceasta încurajează libertatea de a-și dezvolta pasiunile artistice, lăsându-i să își exprime sentimentele prin artă. Concertul are rolul de a descoperi talente ascunse în rândul tinerilor și de a dezvolta abilitățile de vorbit în public ale participanților.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul nostru țintă sunt tinerii studenți cu pasiuni în zona de artă, cultură, poezie, pictură sau fotografie.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Promovarea dorim să fie realizată atât în mediul online, cât și fizic. Online vor fi realizate postări de informare prin prisma unui event realizat pe Facebook unde premergător vom posta descrierile ariilor în care tinerii se pot înscrie cu lucrările lor de artă. Aceste postări vor fi realizate în paralel și pe Instagram, pentru a ajunge la un număr cât mai mare de persoane. Fizic vor fi realizate afișe și flyere ce vor fi împărțite prin oraș și în instituții publice în care avem aprobare.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Noi ne dorim ca la finalul proiectului să se formeze un grup de tineri coagulat pe baza pasiunilor acestora, fapt realizat prin această inițiativă socio-culturală. Activitatea va ajuta atât la dezvoltarea acestora, cât și a voluntarilor care vor ajuta la implementarea proiectului.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger