Inițiative
număr voturi
35
Sesiunea de vot s-a încheiat.
GenF - Raising the Next Generation of Women
NOT FEMINISM - de ce nu ne place feminismul?
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem o echipă de 6 fete care, prin evenimentele culturale organizate de noi, oferă o platformă tinerilor artiști prin care aceștia își pot expune lucrările, se pot exprima, se pot lansa, etc. Dintr-o nevoie comună de a îmbogăți spațiul cultural românesc și de a oferi cât mai multă expunere tinerilor artiști și tinerelor artiste, ne-am întâlnit și am creat GenF. Până în prezent, am organizat împreună 5 evenimente culturale care au unit arta vizuală, poezia, muzica, educația, psihologia.

Locul derulării 

Spațiu alternativ de expoziție

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

NOT Feminism este o expoziție colectivă care își propune să educe publicul despre feminism și impactul patriarhatului asupra oamenilor, indiferent de genul lor. Prin 3 părți ale expoziției, una educativă, una creativă și una socială, vom explora toate aspectele mișcării, încurajând acțiuni împotriva inegalității de gen. În plus, la versinaj, vom organiza o sesiune de Q&A menită să răspundă la întrebări despre feminism, egalitatea de șansă, ONG-uri specializate etc.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Dorim să organizăm o expoziție în 3 părți. Prima parte este educativă: prezentăm informații despre istoria feminismului de la apariție până în prezent, atât la nivel internațional, cât și național. Vom avea flyere informative și vom scrie panota peretii cu informații relevante. A doua parte este creativă, unde tinerii artiști raspund la întrebarile "Ce înseamnă să fii femeie? Ce înseamnă egalitate de gen?" prin ilustrații, instalatii scenografice senzoriale, fotografii, lucrari sound-design,poezie și picturi. În partea socială, expunem problemele curente cauzate de inegalitatea de gen, cat și modalități prin care publicul poate acționa pentru a înlătura aceste probleme., prin coduri QR către organizații relevante, petiții, voluntariate și fonduri. Fiecare problemă va fi însoțită de informații, o poveste despre aceasta și de soluții posibile. La vernisaj vom crea o atmosferă de socializare, plus un Q&A pe tema feminismului.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Expoziția NOT Feminism este o platformă valoroasă pentru tinerii artiști, oferindu-le ocazia de a se implica activ în comunitate, de a-și exprima identitatea artistică și de a contribui la promovarea valorilor culturale și sociale. În plus, contribuim la educarea publicului și la satisfacerea nevoii de frumos și artă, ceea ce aduce o revitalizare culturală în oraș. Această inițiativă are un impact pozitiv asupra comunității clujene, abordând problema sexismului, dezvoltând o cultură a înțelegerii reciproce si a unei atitudini incluzive, egalitare. În ceea ce privește feminismul, abordarea acestei teme importante va contribui la sensibilizarea comunității cu privire la problemele de gen. Informarea și conștientizarea despre istoria și evoluția feminismului sunt esențiale în construirea unui mediu social incluziv și respectuos. Astfel, răspundem cerințelor generale ale comunității clujene, contribuind la o atmosferă culturală diversă, deschisă și progresivă.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Tinerii pasionați de subiecte precum feminism, sexism și psihologie, dar și de artă, parte din comunitatea clujeană care își propune să se educe, să se dezvolte și să schimbe gândurile perpetuate de societate.

Cum doriți să promovați această idee?

Intenționăm să promovăm această idee în principal pe platformele de social media, dar planificăm să ajungem și în facultățile din Cluj, în paralel cu distribuirea de flyere.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Prin desfășurarea acestei activități, ne așteptăm să contribuim la revigorarea scenei culturale și artistice a orașului. De asemenea, pentru că proiectul nostru are și funcția de campanie de informare, anticipăm o creștere a nivelului de înțelegere asupra unor concepte precum: feminismul, egalitatea de șansă, consimțământul sau abuzul. Astfel, oamenii vor adopta o atitudine mai deschisă și empatică față de teme precum feminism și sexism, încurajându-i apoi și pe alții să fie mai receptivi la provocările inegalității de gen din România.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger