Inițiative
număr voturi
80
Sesiunea de vot s-a încheiat.
FitCreativ
FitMeUp for better, Let's do well together!
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem Bianca,Iulia si Andreea iar pasiunea pentru aerobic ne-a unit. Clasele de aero dance si step dance ne-au adus nu doar stare de bine si conditie fizica, ci si prietenii noi in viata noastra. Din dorinta de a promova aceasta latura a fitnesului, ne-am unit forţele şi vom încerca să facem cât mai multă lume să se alăture acestei frumoase comunităţi create, din care facem parte. Consideram ca sportul si dansul, prin orice forme ale lor, trebuie sa ajunga la toata lumea.

Locul derulării 

Cluj-Napoca - Gheorgheni, Manastur, Marasti.

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

„FitMeUp for Better, Let’s do well together” este iniţiativa prin care dorim să promovăm mişcarea într-o formă distractivă şi într-un mediu plăcut. Prin intermediul claselor de Aerobic Dance si Step Dance vei învăţa să te mişti pe muzică, vei arde calorii, vei deveni conştient de corpul tău, vei zâmbi mult şi te vei distra garantat! Participarea la activitatea fizică de tip aerobic combinată cu dans, stimulează sistemul de învăţare, concentrare, memorare şi atenţie dar si creativitatea.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

În cadrul iniţiativei vom desfăşura activităţi sportive de tip aerobic. Fitness Dance-ul este o fuziune între dans şi fitnes aerobic, care aduce un beneficiu considerabil corpului şi minţii omului. Te va scoate din zona de confort şi îmbunătățește funcţionarea aparatului locomotor (sistemul muscular şi articular) şi sistemul cardio-respirator. Practic, pe ritmul unei melodii ne vom misca coordonat prin intermediul unor figuri simple de dans. Mişcările se repetă, se reiau, se transformă, până la realizarea unei scurte coregrafii ce trebuie evident, memorată. La final se va relua tot şi vom filma. Principiul este același si la clasa de Step Dance doar că vom folosi banca/platforma step, care va ridica puțin nivelul intensității.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Activitatea noastră este benefică minţii şi corpului, atât la nivel individual cât şi la nivel de grup, iar acest lucru este deja dovedit în nenumărate studii medicale și științifice. Scopul nostru este ca oamenii să se integreze în grupuri noi, să scape de frică, de ruşine, să descopere că pot să facă lucruri de care nu se credeau în stare, mai mult de atât, vor descoperi că pot și să dea jos kilogramele în plus făcând o activitate distractivă. Dorim să promovăm un stil de viaţă în care mişcarea să ocupe un loc important. Faptul că sedentarismul este foarte ridicat la noi în ţară, ne propunem să luăm parte la motivarea oamenilor de a face mai multă activitate fizică. Dorim să îi atenţionăm şi să îi facem conştienţi de faptul că sala sau a face sport, nu înseamnă doar aparate şi greutăţi.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Celor pasionați de dans, sport și mișcare cu vârsta cuprinsă între 6-65 de ani.

Cum doriți să promovați această idee?

Prin intermediul rețelelor de socializare, organic și plătit. Avem și un video promo de la editita trecută. Flyere printate ,Roll-up.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Este cunoscut faptul că serotonina este un neurotransmiţător important din creier, secretat de glanda pineală şi numit hormonul „fericirii”.Când dansăm şi facem mişcare glanda pineală secretă serotonină. Aşadar ne aşteptăm ca oamenii să conştientizeze cât de distractiv poate fi să faci sport şi să descopere beneficiile acestuia, pentru sănătatea lor (fizică şi mentală). Sperăm ca oamenii să devină mai interesaţi de această activitate şi să încerce să iasă din zona lor de comfort.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger