Inițiative
număr voturi
64
Sesiunea de vot s-a încheiat.
IMPACT After School Special
Acum noi vorbim! Conferințele Generației Z
Locul derulării inițiativei
Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Despre tineri se spune că nu sunt interesați decât de telefon și Internet. Noi suntem tineri și știm că nu este așa. Ne preocupă o mulțime de lucruri, de la cărți până la cum să salvăm lumea. Doar că nu găsim locul în care să învățăm cum să facem asta și nici oamenii pregătiți să accepte un dialog de la egal la egal cu noi. De aici ideea unui eveniment a cărui agendă s-o facem noi, de la subiectele discutate până la speakeri. Ne-am gândit la două zile de conferință, în care se desfășoare aproximativ 10 ateliere pe diverse subiecte cum ar fi: gestionarea emoțiilor, supraviețuire în casă, autoapărare, cum îmi pregătesc viitorul etc. Invitații ar urma să fie adulți sau - de ce nu - chiar adolescenți care au lucruri importante de spus pe subiect și sunt și cool. Evenimentul ar urma să fie adresat tuturor, dar ne așteptăm ca majoritatea publicului să fie tineri asemeni nouă. Noi organizăm o primă ediție a acestui eveniment în ianuarie-februarie 2019, cu scopul de aduna bani pentru cauza noastră de anul acesta: copiii de la casa de tip familial Amic, din cartierul Grigorescu. Cu fondurile obținute prin acest program, sperăm să putem organiza încă două ediții ale acestui eveniment - una în iunie, înainte de vacanță și una în octombrie, după începerea anului școlar.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Identificarea subiectelor care răspund intereselor tinerilor (prin mijloace moderne de sondare, cum ar fi google forms) Idenficarea și invitarea speakerilor Idenficarea spațiului Design-ul evenimentului Promovarea evenimentului Coordonarea și implementarea evenimentului
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Tinerii au nevoie de o voce. Au nevoie ca adulții să înțeleagă că și ei sunt membri ai aceleiași comunități și că îi preocupă în egală măsură bunăstarea ei. Clubul nostru IMPACT demonstrează că și tinerii sunt capabili să identifice și să rezolve probleme. Credem că aceste conferințe ne vor ajuta: - să învățăm lucruri noi, pe care nu le învățăm în cadru formal - să construim relații relevante pentru dezvoltarea noastră - să alocăm timp pentru lucruri productive - să demonstrăm că suntem parteneri egali de discuție - să arătăm că suntem capabili să schimbăm lumea
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Vom promova această inițiativă atât online - pe paginile noastre de facebook, pagina oficială a clubului - IMPACT After School Special, pe o pagină specială de event, pe un cont special de Instagram, cât și offline - prin afișe și fluturași pe care o să-i distribuim în școli, în locuri frecventate de tineri și la evenimente. În plus, vrem să promovăm evenimentul în presă. Tinerii sunt principala noastră țintă, dar ne-ar plăcea ca la eveniment să vină și adulți interesați de cei care „le vor plăti pensia”.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
În primul rând câteva sute de tineri vor afla cum să rezolve probleme cotidiene. În al doilea rând vom crea contextul pentru evenimente viitoare în care tinerii să-și facă auzită vocea, iar adulții să-i audă. Sperăm ca un asemenea eveniment să unească generațiile, să aducă oameni de diferite vârste la aceeași masă a dialogului.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj