Ost-iștii
Turist la Cluj - Ediție Specială
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Echipa proiectului este formata dintr-un grup de prieteni ce și-au propus implementarea unui festival, în colaborare cu membrii consiliului director al Organizației Studenților pentru Turismul Românesc.
OST este o organizație nonguvernamentală și nonprofit, care a fost înfințată la începutul anului 2007, prin ambiția și dorința studenților Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, secția ECTS (Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor). Dorința acestor studenți este, ca prin această organizație și proiectele implementate să creeze un mediu în care pasiunea lor comună, turismul, să poată fi pusă în practică.
Misiunea OST este ca printr-o echipă unită și dornică de afirmare, să realizaze proiecte în domeniul turismului, lăsând moștenire un brand respectat, totul prin îmbinarea utilului cu plăcutul. Scopul nostru este crearea cadrului organizatoric pentru sporirea gradului de implicare a studenților tuturor secțiilor de Turism din cadrul Universității Babeș Bolyai-Cluj Napoca în activitățile ce țin de domeniul turistic.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Cluj-Napoca (campus Fsega)
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Proiectul ,,Turist la Cluj - Ediție Specială” se află la prima ediție, fiind o școală de vară cu o durată de 4 zile. În cadrul acesteia participanții (studenți ai Universității Babeș-Bolyai și ai universităților partenere din țară) și voluntarii (studenți ai Universității Babeș-Bolyai) vor avea ocazia să-și dezvolte cunoștințele despre orașul Cluj-Napoca, despre formele de turism care există în această localitate și în împrejurimi.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Prin participarea în cadrul unor activități precum: workshopuri susținute de specialiști din domeniu, tururi ghidate, excursii de o zi, participanții vor dobândi informații despre ce presupune o carieră în domeniul turismului, vor conștientiza importanța acestui domeniu în întreaga sferă a economiei.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Scopul proiectului ,,Turist la Cluj - Ediție Specială” este creșterea gradului de informare în rândul tinerilor cu privire la promovarea turismului românesc. Prin obiectivele sale, proiectul propune ghidarea tinerilor din România, prin implicarea în acţiuni de voluntariat şi prin participarea activă, către o cariera în domeniul turismului și, totodată, de formare a unei idei asupra importanței acestui domeniu în întreaga sferă a economiei.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Dorim să facem cunoscute locațiile de interes turistic din interiorul municipiului Cluj-Napoca și din jurul acestuia, proiectul este destinat persoanelor interesate de domeniul turistic, în special tinerilor studenți și voluntarilor implicați în turismul românesc.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Din punct de vedere al mediatizării, proiectul va atinge toate canalele de comunicare online/offline (facebook, www, platforme de socializare), grupuri de discuții specializate pe turism. Ne propune să creăm un eveniment pe platforma Facebook prin intermediul căreia să transmitem toate informațiile legate de eveniment. Totodată, vom distribui în zonele cele mai vizitate ale orașului (obiective turistice, centre comerciale, universități etc) afișe și flyere. Voluntarii vor interacționa și vor oferi informații tuturor persoanelor interesate.Vom apela la toate ONG-urile partenere cărora le vom transmite un comunicat de presa spre a fi publicat pe site-urile și grupurile lor.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Prin obiectivele sale, proiectul propune ghidarea tinerilor din România, pasionați de turism, prin implicarea în acţiuni de voluntariat şi prin participarea activă, către o cariera în domeniul turismului și, totodată, de formare a unei idei asupra importanței acestui domeniu în întreaga sferă economică. Proiectul va influența în mod pozitiv viziunea studenților cu privire la patrimoniul românesc și creșterea nivelului de apreciere și respect pentru persoanele care se ocupă de promovarea turismului Românesc. La finalul programului cel puțin 50 de tineri din Universitatea Babeș-Bolyai și marile centre universitare din țară vor deține informații despre modul în care a evoluat turismul clujean în ultimii ani prin participarea la cele 3 workshopuri și traininguri.
Înapoi la inițiative