Inițiative
număr voturi
155
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Donează sânge, fii erou! Cluj-Napoca
Campanie de încurajare a donării de sânge
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
”Donează sânge, fii erou!” este unul dintre cele mai longevive proiecte de donare de sânge din România. Proiectul a fost înființat în 2001 la Cluj-Napoca de către studenții Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu", după ce o colegă a avut nevoie de transfuzii sanguine. Astfel, studenții și-au propus să întemeieze un proiect care să promoveze donarea de sânge la nivelul municipiului Cluj-Napoca.

Locul derulării 

Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Echipa Donează sânge, fii erou! propune organizarea unei noi campanii de donare sanguină. Astfel, toate persoanele eligibile pentru donat sunt așteptate la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj. Fie că ești la prima donare sau nu, noi suntem alături de tine!

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Știm că procesul donării sanguine poate genera nesiguranță și teamă, de aceea ne propunem să destindem atmosfera la Centrul de Transfuzie. Astfel, așteptăm donatorii cu gustări, suc și diverse surprize. De asemenea, suntem la dispoziția personalului de la Centrul de Transfuzie pentru orice este nevoie, inclusiv explorări medicale de bază, precum determinarea grupelor de sânge, luarea pulsului și a tensiunii.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Nevoia mare și urgentă de sânge la Centrul de Transfuzie Cluj și în toate Centrele de Transfuzie din țară face ca inițiativa noastră să fie una importantă și esențială. Ne dorim să aducem cât mai mulți donatori la această campanie și să îi răsplătim pentru gestul lor.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Ne adresăm tuturor clujenilor - atât celor care îndeplinesc criteriile donării de sânge, cât și celor care nu pot dona, dar pot să îi informeze pe cei eligibili de campania noastră.

Cum doriți să promovați această idee?

Prin intermediul rețelelor de socializare pe paginile noastre de Facebook, Instagram, TikTok (folosind inclusiv reclame) și pe site-ul nostru. Cu prezentări informative în școli și facultăți.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Scopul nostru este creșterea numărului de donatori. Fie că este vorba despre donatori vechi sau donatori noi, ne dorim să întreținem acest obicei și să îi încurajăm să își informeze și cunoștințele despre campaniile noastre.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger