Inițiative
număr voturi
107
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Comunitatea156
Proiect VA
Cine sunteți voi, cum v-ați format?

Comunitatea156 a fost formata Sergiu Georgian Mazerschi , profesor la liceul de arte vizuale si plastice ,,Romulus Ladea'' din Cluj-Napoca , comunitatea consta in actuali elevi si fost elevi ai liceului . Comunitatea156 este un proiect care a inceput in februarie 2021 , prin intermediul unei activitati extrascolare , prin care se creaza posibilitatea de a studia si incerca modalitati noi , care nu se regasesc in curicula scoalara . De cand a fost realizat primul proiect din februarie 2021 ( Un curs de linogravura si fotografie , la finalul acestui curs s-a realizat o expozitie) , am mai realizat urmatoarele : 1. Colaborare cu SA FITI CUMINTI GALLERY (Bucuresti) : in cadrul caruia am realizat un desen de 5x2 m 2. International Comic Strip competition : curs de banda desenata 3. Expozitie/ live drawing – CASA TIFF : interventie cu culoare peste fotografii realizate de Vlad Braga(Bragovsky) , live drawing ( natura statica ) insotita de expozita fotografiilor lui Vlad Braga 4. Curs de design grafic cu Karla Brosteanu : elevii au invatat cum se lucreaza in Adobe Illustrator 5. Murale la liceu : mural realizat pe spatele scolii 6. Participare la Sticker Fest – Bucuresti : realizarea a 6 pachete cu stickere trimise la festival 7. Tricouri / uniforma C156 : concurs de idei cu tema realizarii unui design pentru tricourile comunitatii 8. Colaborare cu SA FITI CUMINTI GALLERY(Bucuresti) , CASA TIFF : exxpozitie cu lucrari realizate de elevi ai C156 si ale unor artisti locali si din Bucuresti 9. Colaborare cu S.C ELECTROGLOBAL – Cluj-Napoca : realizarea unei picturi murale pe un spatiu tehnic din cadrul Complexului TETRAROM Cluj-Napoca 10. Realizarea unui hanorac si sapca – uniforma C156 : membrii comunitatii au participat la un curs de serigrafie , organizat la sediul partenerilor nostrii – ANON BRAND din Cluj-Napoca si au realizat imprimarea hanoracelor pe care le poarta ca si uniforma 11. Participare la Sticker Fest – Madrid : realizarea a 6 pachete de stickere trimise pentru a fi expuse in festival 12. Colaborare cu EthniCity : realizarea a 10 lucari de 2,50x1,25 m , cu o tematica multiculturala care au fost expuse pe parcursul evenimentului

Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Derularea inintiativei noastre: intr un mediu amenajat , mai exact intr-o curte a unui academii de muzica
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Initiativa noastra ar introduce elevilor participanti un mediu nou , necunoscut in care isi vor dezvolta competentele proprii prin arta, vor invata sa creeze , sa coopereze si desigur, sa utilizeze tehnici noi de a creea un mural . De asemenea, invitarea elevilor din mai multe scoli, va permite tinerilor sa se cunoasca si sa inteleaga arta crearii unor picturi murale, dintr-o perspectiva sociala. Initiativa noastra se bazeaza pe a invata tinerii artisti modalitati noi de lucru si de a le arata ca din arta pot castiga atat la un nivel spiritual cat si financiar .
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
1) Constituirea unui grup de lucru deschis tinerilor liceeni din Municipul Cluj Napoca; grupul va fi coordonat de catre dl prof Mazerschi Georgian. In cadrul grupului vor participa atat elevi ai Liceului de Arte Vizuale Romulus Ladea cu experienta in pictura murala cat si tineri elevi din alte licee care doresc sa invete ceva nou si sa participe la o experienta inedita. 2) Realizarea unor intalniri de lucru, initial online, apoi la fata locului, in care va fi studiat spatiul de lucru (selectat deja, fiind propus de catre membrii Comunitatii 156), vor fi create schitele si va fi selectata paleta de culori. Estimam ca toata activitatea va dura o luna. 3) Realizarea picturii murale in spatiul ales; estimam ca aceasta activitate va dura in jur de o saptamana. 4) Promovarea in social media a picturii realizate.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Initiativa noastra raspune nevoii de arta raspandita prin tot orasul , deoarece arta stradala inca se afla la un nivel incipient in Cluj Napoca.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Tineri artisti , oameni iubitori de arta
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Prin intermediul social media ( instagram , facebook)
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul derularii initiativei noastre consta in a atrage atentia publicului fata de arta care poate fi creata cu sprijinul public.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger