Inițiative
număr voturi
242
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Harmony for All
Concerte de muzică clasică în scop caritabil care să susțină proiectul Vise calde pentru zile reci (proiect ce susține copiii cu risc de abandon școlar din județul Cluj)
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem trei prieteni care iubesc muzica și doresc să o pună în slujba copiilor cu probleme materiale. Ne cunoaștem de foarte mulți ani. Suntem: Maria Lădar (chitară clasică, 17 ani, elevă la Colegiul de Muzică Sigismund Toduță), Tudor Torge (chitară clasică, 17 ani, elevă la Colegiul de Muzică Sigismund Toduță) și Victor Moldovan (iubitor de muzică, chitară electrică, 14 ani, Colegiul Național George Coșbuc).

Locul derulării 

Casa Memorială Sigismund Toduță, strada Sigismund Toduță, nr. 13, Cluj-Napoca și o biserică de cartier

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Se organizează concerte de muzică clasică, în scop caritabil. Se vor strânge fonduri pentru cea de-a XI-a ediție a proiectului Vise calde, pentru zile reci (proiect dedicat copiilor cu risc de abandon școlar din județul Cluj). Concertele vor îmbrăca și o formă educativă, se vor da explicații publicului (în limbile română, maghiară, engleză și germană) despre piesele interpretate.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Concerte de muzică clasică, organizate în scop caritabil, pentru a strânge fonduri pentru proiectul Vise calde, pentru zile reci, ediția XI-a (sunt susținuți copiii cu risc de abandon școlar din județul Cluj). Concertele vor fi organizate în cartierele clujene, în biserică și la Casa Memorială Sigismund Toduță. Prezentarea se va face în limbile: română, maghiară, engleză și germană. Se vor da explicații (cu rol educativ, pentru publicul neavizat) despre piesele interpretate. Instrumentiști implicați: Maria Lădar-chitară clasică-Colegiul de Muzică Sigismund Toduță https://www.youtube.com/@marialadar; Tudor Torge-chitară clasică-C.M.S.Toduță https://www.youtube.com/@tudortorge7015; Mara Torge-vioară- Hochschule für Musik (HfM) Saar Germania,https://www.youtube.com/@maratorge5746

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

-Dezvoltarea gustului pentru frumos și bine; -Intrarea în contact cu actul artistic, în mod gratuit; -Nevoia de cultură și relaxare prin intermediul muzicii clasice.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Proiectul se adresează publicului larg, nespecializat, fără bariere ce țin de etnii (acesta este motivul pentru care concertele vor fi prezentate în limbile: română, maghiară, engleză și germană), de religii sau de nivelul cunoașterii muzicii clasice.

Cum doriți să promovați această idee?

-Afișe -Invitații -Social media -Presă
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
-Sensibilizarea publicului față de nevoile celor mai puțin norocoși; -Atragerea publicului clujean spre muzica clasică; -Educarea publicului spre a înțelege muzica clasică.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger