Inițiative Câștigătoare
număr voturi
29
Sesiunea de vot s-a încheiat.
PHONOGEN
EXERCHARGE: Rewarding exercise in the park
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de 3 colegi tineri, dinamici si cu initiativa din cadrul unui centru de cercetare din Cluj-Napoca si dorim sa promovam cultura, responsabilitatea sociala si sanatatea intr-o maniera motivanta, benefica si gratuita in randul persoanelor de toate varstele si categoriile sociale ale orasului nostru.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Parcul Între lacuri Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Inițiativa își propune sa ofere utilizatorilor parcului și a mobilierului de fitness din cadrul acestuia o experiență motivantă prin dotarea unui pedalier existent cu un dispozitiv de tip fonograf modern. Acesta va permite redarea unui album muzical, a unui post de radio, sau a unui audiobook prin conversia energiei rezultate din pedalare în energie electrică pentru funcționarea dispozitivului de redare al fonografului, pentru iluminarea zonei sau încărcarea unor dispozitive electronice de tipul telefoanelor mobile sau tablete.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Construcția fonografului; Achiziția unei aplicații TTS de conversie a textului în discurs audio natural; Verificarea și aprobarea informației istorice; Conversia informației istorice în discurs audio; Amplasarea și securizarea fonografului într-o zona accesibilă a pedalierului de fitness; Promovarea și popularizare proiectului pentru ca un numar cât mai mare de cetățeni să poată beneficia în mod gratuit de experiența autentică oferită de convertirea energiei rezultate în timpul exercițiilor fizice din parc într-o experiență muzicală, educativă, sau energie electrică pentru încărcarea telefonului sau iluminarea zonei.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Nevoiii unei experiente motivante in timpul exercitiului fizic
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Pasionați de mișcare în parc
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Inițiativa va fi promovată în cadrul comunității locale prin comunicate de presă, și în cadrul rețelelor de socializare pe grupurile dedicate locuitorilor orașului. Totodată, fonograful va putea conține și reda albumul muzical al unei trupe locale, care va promova la randul ei inițiativa prin intermediul paginii web pentru fani. Prin selectarea și prestabilirea redării unui post de radio local la utilizarea pedalierului, acesta va putea promova inițiativa în randul ascultatorilor postului de radio.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Inițiativa noastră va duce la creșterea interesului pentru utilizarea aparatelor de fitness din parc, promovând mișcarea, educația și un stil de viață sănătos. Odată instalat, fonograful va permite, fără costuri de funcționare, o experiență motivantă, autentică și educativă a exercițiilor în parc.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare