Inițiative Câștigătoare
număr voturi
36
Sesiunea de vot s-a încheiat.
We are Something New
ATELIERUL DE SĂNĂTATE
Cine sunteți voi, cum v-ați format?

Suntem un grup de tineri care au un scop comun, acela de a investi în educația și formarea copiilor, pentru a face din ei un beneficiu real pentru societate.

Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Eveniment fizic. Locația: Baza Sportivă Gheorgheni
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Prin intermediul acestei activități, ne dorim să implementăm în rândul copiilor din comunitatea clujeană noțiuni de bază despre un stil de viață sănătos, importanța unei alimentații echilibrate și variate încă din copilărie, precum și importanța alimentației în dezvoltarea armonioasă a copilului. De asemenea, în cadrul acestui atelier dorim să subliniem importanța activităților fizice în rutina zilnică a copiilor, punând accentul pe cunoașterea modului în care funcționează corpul nostru, pe înțelesul celor mici. Am optat pentru o locație în aer liber pentru a putea gestiona fluxul de invitați, în concordanță cu prevederile sanitare actuale. Un alt motiv pentru care am optat pentru această locație este spațiul mare pe care îl oferă și posibilitatea diversificării activităților. Nu în ultimul rând, proiectele noastre fiind centrate pe sănătate, o bază sportivă este un loc adecvant pentru a implementa o astfel de inițiativă, fiind dotată cu aparatură pentru activități sportive dar și spații special destinate diverselor activități sportiv-recreative.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Pentru această activitate, vom folosi cărți ilustrate, cărți care să conțină aspecte generale legate de nutriție (ex: fructe, legume, etc), pe baza cărora să purtăm discuții interactive și să încercăm să împrimăm în mintea copiilor informații utile. De asemenea, dorim să avem dialoguri de tip learning/întrebări și răspunsuri pe partea de funcționalitate a corpului uman. Dorim să folosim cărți ilustrate tip atlas, care să prezinte componentele corpului uman și rolul acestora în funcționarea întregului organism. Pentru acest eveniment vom avea ca invitat un nutriționist, care le va prezenta copiilor informații de bază, pe înțelesul lor, despre un stil de viață echilibrat și sănătos, importanța alimentației în dezvoltarea armonioasă și creștere. Discuția va fi una interactivă, de grup, la finalul căreia copiii vor putea adresa întrebări sau vor putea răspunde la întrebările adresate de către nutritionistul nostru. Cele mai bune întrebări și răspunsuri vor fi preamiate cu cărți educative despre alimente și corpul uman. Activitățile principale din cadrul evenimentului vor avea loc în aer liber, în Parcul Sportiv Gheorgheni. S-a optat pentru această locație datorită grupului ţintă şi a traficului intens de copii ce vin la locul de joacă și pentru multitudinea de aparate sportive. Activitățile din aer liber se vor desfășura într-un mod nonformal. În prima fază va exista o etapă de întâlnire cu voluntarii, timp de o săptămână, după stabilirea inițiativei, pentru a discuta fiecare aspect ce ține de organizarea activității și detalii de logistică. Ulterior vom avea o etapă de promovare a evenimentului, etapă în care ne dorim să aducem la cunoștința comunității clujene evenimentul nostru și detaliile despre locație și data susținerii activităților. Programul evenimentului: Evenimentul se va desfășura in intervalul orar 10:00 - 14:00. În prima parte a evenimentului vom avea activități intreactive de cunoaștere Ulterior vom trece la prima activitate - Nutriția și importanța ei în viața copiilor - Invitatul nostru va fi Mara Ichimesu, absolventă UMF, departamentul nutriție și dietetică. A doua activitate va consta într-un joc pe echipe, de tipul quizz, despre alimentație. La finalul activității, fiind premiată echipa cu cele mai multe puncte acumulate. Cea de a treia activitate va consta într-o discuție de grup cu invitatul nostru nutriționist, în care copiii vor putea adresa întrebări și primi răspunsuri, sau vor putea să răspundă întrebărilor adresate de nutriționistul nostru, primind astfel puncte. Și această activitate va avea o etapă de premiere. Cele mai bune întrebări și răspunsuri vor fi premiate. Evenimentul se va încheia cu savurarea unei gustări sănătoase.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Nevoia de cunoaștere, dezvoltare Importanța sănătății și a unei vieți echilibrate
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul țintă este constituit din copiii participanți la evenimentul organizat din cadrul proiectului. Beneficiarii direcții al acestui proiect este publicul larg din municipiul Cluj Napoca, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, proveniți din grădinițe și școli partenere, nutritioniști, profesori de sport, voluntari locali. Ne așteptăm să avem un minim de 100 de copii beneficiari. Beneficiarii indirecți sunt colegii copiilor din cadrul școlilor/grădinițelor partenere, profesori de sport, părinții, bunicii și comunitatea.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
În vederea vizibilității proiectului și informării populației vor fi realizate materiale publicitare, story-uri cu hashtag #comoncluj, comunicate de presă, informarea școlilor și a grădinițelor din Cluj Napoca prin e-mail etc. Activităţile vor beneficia de o cât mai largă acoperire mediatică, prin utilizarea de diverse forme de comunicare (pagina de facebook, respectiv instagram). Pe pagina grupului nostru de inițiativă și a colaboratorilor vor fi afişate informaţii cu privire la proiect, ora și locul de desfășurare al evenimentului propus, evidenţiind sprijinul primit din partea Com’on Cluj-Napoca 2021. Tot în susținerea vizibilității se va expune cel puţin un afiş cu informaţii despre proiect într-un loc vizibil, în locul de desfășurare a proiectului; Echipa de proiect va purta tricouri inscripționate.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Impactul acestei inițiative va fi resimțit în educația copiilor, prin implementarea unor informații de bază, utile pentru adoptarea și menținerea unui stil de viață sănătos.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare