Inițiative
număr voturi
77
Sesiunea de vot s-a încheiat.
LandShapers
Grădină Socială Mobilă
Locul derulării inițiativei
Bulevardul Eroilor, Cluj Napoca și cartierele adiacente municipiului.
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Grădina Socială mobilă are ca scop crearea unui spațiu proiectat diferit de celelalte spațiile verzi deja existente, ce oferă oamenilor oportunitatea de interacționare. În același timp ne dorim să facem cunoscute legendele neștiute ale orașului prin crearea unei grădini mistice pe patru roți. Inițiativa are ca scop amenajarea unui spațiu verde, temporar și mobil cu zone de staționare pasivă ce oferă clujenilor oportunitatea de a socializa și de a interacționa cu mediul. Pentru punerea în practică a conceptului vom construi un micro peisaj utilizând material vegetal și inert având ca baza o remorca functională.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Prin construirea acestei grădini sociale mobile dorim să le oferim clujenilor un spațiu unde să se relaxeze, să afle de legendele orașului, să facem ca socializarea să fie mai plăcută într-un cadru natural, interactionând cu spațiu amenajat.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Proiectul nostru răspunde nevoii de socializare, de conectare trecutului prin cunoașterea legendelor, oferindu-le în același o gură de aer proaspăt petrecându-și timpul în apropierea amenajării verzi.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupul țintă este reprezentat de orice om dornic să trăiască o experiență nou, indiferent de vârstă, ocupație și background social Dorim să promovăm ințiativa în mediul online, dar și în mediul offline folosind postere, flyere și chiar prin interacționarea directă cu oamenii. Conceptul de grădină mobilă ne oferă o flexibilitate mare din punct de vedere a spațiului, însă pentru un impact cât mai mare se va începe dintr-un punct central cum este Bulevardul Eroilor.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Pe lângă faptul că această ințiativă va reprezenta o noutate în Cluj va crea legături mult mai puternice din punct de vedere social și va arăta oamenilor plăcerea spațiului verde indiferent de dimensiunea acestuia. Ințelegând poate că un peisagist nu este doar o persoană care proiectează spațiul în sine ci îl construiește special pentru utilizatorii acestuia iar aceștia pot conștientiza valoarea spațiului mai ales atunci când le îndeplinește nevoile.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj