Inițiative
număr voturi
225
Sesiunea de vot s-a încheiat.
UT buddies
Crosul UT - Running for a good cause
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de prieteni care ne-am cunoscut în calitate de studenți UTCN. Ne dorim ca, prin intermediul proiectelor propuse, să aducem un impact real în ariile de interes alese (Arta, Implicarea Civică, Sportul), prin seriozitatea și anvergura de care vor da dovadă proiectele noastre.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Locul derulării inițiativei este parcul central “Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca.
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Crosul UT este un eveniment caritabil destinat tinerilor din România. Acesta ia forma unei competiții de alergare contra timp pe o distanță de 6 km. Proiectul promovează un stil de viață sănătos, evidențiind importanța scăderii sedentarismului și beneficiile sportului, care ajută în combaterea diferitelor afecțiuni medicale. Mai mult, acesta oferă participanților oportunitatea de a face mișcare într-un cadru organizat, într-un mod recreativ și productiv. Provocarea individuală constă în finalizarea traseului într-un interval cât mai scurt de timp. De asemenea, proiectul are o notă caritabilă, întrucât fondurile strânse din taxele de înscriere sunt donate unei cauze umanitare, aleasă de echipa de coordonare.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Proiectul va debuta cu o încălzire fizică pentru toți participanții, urmat de prezentarea regulamentului și măsurilor de bună desfășurare și siguranță a maratonului. Ulterior, participanții vor fi împărțiți în 2 categorii (amatori și experimentați) și va începe competiția propriu-zisă. La final, vor fi premiați participanții de pe primele 3 locuri pentru cele 2 categorii, atât la secțiunea bărbați, cât și la secțiunea femei. Totodată, există o categorie specială în această competiție, destinată copiilor care doresc să intre în provocarea noastră, care de asemenea are 3 câștigători.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Tinerii petrec din ce în ce mai mult timp în fața calculatorului. Mai mult, activitățile fizice reprezintă un punct important din viața acestora, iar neglijarea lor duce la diferite afecțiuni mentale și fizice. Crosul UT vizează rezolvarea nevoii de sport a tinerilor prin crearea unui cadru prielnic pentru desfășurarea activităților fizice într-un mod interactiv și în maximă siguranță. Provocarea evenimentului îi stimulează pe participanți în a face sport încă dinaintea începerii competiției, iar competiția devine astfel rezultatul pregătirii acestora. De asemenea, caracterul caritabil al evenimentului angrenează comunitatea clujeană să aibă implicare în societate, contribuind la cauza susținută prin proiect. Astfel, proiectul îmbină 2 mari nevoi ale unei comunități,
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul nostru țintă este reprezentat de tinerii Clujeni.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Promovarea proiectului este asigurată predominant în mediul online, prin crearea unui eveniment dedicat acestei ediții. Ulterior, acesta este promovat pe toate grupurile interne din care facem parte. Acesta va conține postări informative săptămânale. În paralel, aceste postări vor fi realizate și pe Instagram, pentru a ajunge la un număr cât mai mare de persoane. Mai mult, proiectul se bucură de susținerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca, astfel încât vizibilitatea Crosului UT va fi asigurată și în facultățile aferente.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Prin acest proiect, ne propunem să creștem importanța scăderii sedentarismului și să promovăm un stil de viață sănătos. În urma competiției, participanții vor primi un formular de feedback, prin care își pot exprima părerea legat de relevanța evenimentului și impactul acestuia. Astfel, vom putea contoriza efectul pe care acesta l-a avut către participanți.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger