Inițiative
număr voturi
47
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Psiho-Art
Dezvoltare personală prin tehnici psihoterapeutice și artistice
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de tinere specializate în Psihologie, Sociologie și Dramaturgie, ce au ca scop comun implicarea socială. Urmărim să generăm conștientizare prin tehnici de psihoterapie și mijloace artistice asupra dificultăților psihologice cu care se confruntă tinerii din Cluj-Napoca. Dincolo de formările noastre profesionale, conștientizăm utilitatea acestor tehnici prin hobby-urile noastre.

Locul derulării 

Play Space

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Vom organiza două ateliere de dezvoltare personală în care ne propunem să Îmbinăm tehnici de psihoterapie cu elemente de dans și exerciții de scriere creativă. Printre obiectivele atelierelor se numără îmbunătățirea abilităților de înțelegere și gestionare ale emoțiilor, dar și dobândirea unei atitudini de compasiune față de propria persoană și de ceilalți.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

In primul parte a atelierelor avem exerciții de scriere creativă, care au la bază principiile terapiei prin acceptare și angajament (ACT) În a doua întâlnire vizăm conectarea cu corpul prin exerciții de teatru și dans.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

În prezent vedem o accentuare a psihopatologiei în cazul tinerilor, aspect accentuat atât de pandemia Covid 19, cât și de alienarea resimțită de tineri în contextul trecerii de la comunicarea față în față la comunicarea online. În aceste circumstanțe, ne propunem să oferim
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Tinerii cu dificultăți în identificarea și reglarea emoțiilor, cu înclinații și interese artistice.

Cum doriți să promovați această idee?

O vom promova pe conturile noastre de social media, dar și în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea profesională sau cele în care ne petrecem timpul liber.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Intenționăm să le oferim participanților o gestionare mai eficientă a emoțiilor și o scădere a predispoziției la psihopatologie prin destigmatizarea apelării la ajutor de specialitate.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger