Inițiative
număr voturi
143
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Clujul Altfel
Antreprenor în jocuri de societate
Locul derulării inițiativei
The Guild Hall
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
“Antreprenor în jocuri de societate” reprezintă o serie de competiții de tip jocuri de societate cu tematică antreprenoriată aflate la prima ediție, dedicate în principal tinerilor, studențiilor aspiranți în tainele mediului de afaceri. Vorbim aici de Europolis/Monopoly, Capital +, B-dixit, B-activity, Stone age, Saboteur, Catan, Carcassonne, Dungeon and Dragons. După cum ați observat se propune reinterpretarea jocurilor de Activity și Dixit sub formă antreprenorială, în speță un Activity cu termeni din domeniul business, iar la Dixit pentru bază vorbim de o hartă comunitară a Clujului pe care se evoluează în timpul jocului.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
La nivel de activități vorbim în primul rând de reinterpretarea jocului de Dixit și cel de Activity în fomat business, unde se va crea o noua bază de progress a jocului de Dixit cu harta comunitară a Clujului și la nivel de Activity se vor dezvolta cartonașe ce conține terminologie business. Alte jocuri de societate care se vor practica vor fi: de Europolis/Monopoly, Capital +,Stone age, Saboteur, Catan, Carcassonne, Dungeon and Dragons. Vom realiza un studiu de piață pre-eveniment despre universul jocurilor de societate, care sunt cele mai îndrăgite și dacă au vreo influență sau chiar vreo importanță în activitatea antreprenorială a pasionațiilor, eșantionul vizat fiind de 100 de persoane, studiul va fi realizat atât online, cât și offline.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Acesta proiect vine ca o componentă educativă informală a tinerilor pasionați de antreprenoriat, care își propune să antreneze capacitățiile de negociere, strategie și gestiune a resurselor de diferite tipuri cu scopul de a-i pregăti pentru intrarea în business cu un set de cunoștiințe utile și de asemenea pentru compensa discrepanța teoretie utilă - practică ce se face în școală.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Tineri 16-35 cu idei de afaceri, dornici pasionați de antreprenoriat și jocuri de societate Promovarea acestui proiect se va face prin articole promovate în presă, bloguri, facebook ads și de asemenea se vor împărți și o serie de flyere.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Cel puțin 60 de jucători participanți Reach în online de cel puțin 20 000 de persoane Cel puțin 5 aparții în presă.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj