Inițiative
număr voturi
214
Sesiunea de vot s-a încheiat.
UT buddies
Debattle - Train your Idea
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de prieteni care ne-am cunoscut în calitate de studenți UTCN. Ne dorim ca, prin intermediul proiectelor propuse, să aducem un impact real în ariile de interes alese (Arta, Implicarea Civică, Sportul), prin seriozitatea și anvergura de care vor da dovadă proiectele noastre.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Locul derulării inițiativei va fi într-o sală din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Debatte- Train your idea este o inițiativă care stârnește dorința studenților de la UTCN de a descoperii arta dezbaterilor. Concursul este bazat pe dezbateri academice cu echipe formate din câte 3 participanți. Moțiunile sunt alese în prealabil, acestea fiind discutate de către organizatori, iar ele se transmit către echipe cu 24 de ore înainte pentru a putea fi discutate și pregătite. Proiectul ajută la îmbunătățirea competențelor participanților de a vorbi în public și de a-și exprima liber opiniile, într-o formă cât mai concisă și cu persuasivitate. Aceștia sunt ghidați în perioada premergătoare competiției de mentori cu experiență.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Proiectul în sine, după perioada de preimplementare, este structurat în 3 părți. Astfel, prima parte, începe printr-o seară de socializare organizată cu scopul de a destinde atmosfera între participanți, reușim astfel să creăm acestora un cadru prielnic pentru socializare pentru oameni cu care împart aceleași pasiuni. A doua parte este reprezentată de o serie de traininguri, destinate tuturor doritorilor, care se încheie în cele din urmă cu un meci demonstrativ. A treia și cea mai importantă parte este competiția în sine, unde echipele se întrec prin discursuri și argumente bine structurate.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Inițiativa aceasta adună tinerii clujeni într-o activitate socială, menită să le dezvolte abilitățile de vorbit în public, încurajând libertatea de exprimare a acestora. Activitățile aferente au scopul de a crea un mediu sigur în care participanții să socializeze.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul nostru țintă sunt tinerii din comunitatea clujeană.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim să promovăm proiectul în perioada premergătoare acestuia, prin amplasarea roll-up-urilor, bannerelor și afișelor în locațiile frecventate de studenții universității noastre. Flyerele vor fi atât împărțite în campusurile universității, cât și în facultăți. Totodată, proiectul va fi promovat în mediul online prin crearea unui eveniment, pe rețeaua de socializare Facebook, unde vor fi postate informații legate de înscrierea în competiție, modul de desfășurare și tematica ediției. Aceste postări vor fi realizate în paralel și pe Instagram pentru a ajunge la un număr cât mai mare de persoane.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul inițiativei noastre este dezvoltarea competențelor oratorice ale studenților printr-o activitate socială, cu un spirit competitiv. Încheierea competiției va reprezenta plus pentru participanți în ceea ce privește gândirea analitică, pregătirea argumentelor și exprimarea ideilor în public. Aceste activități reprezintă un pas mare pentru toată comunitatea din care aceștia fac parte, deoarece tinerii vor fi vocali și dornici de implicare, fiind gata să își susțină inițiativele până la cuantificarea lor.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger