Inițiative
număr voturi
131
Sesiunea de vot s-a încheiat.
MentAid pentru clujeni
Prin ochii ei
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem o echipă de tineri psihologi și cercetători al căror interes comun este de a promova sănătatea mintală în comunitatea clujeană.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Online, pe platforma https://mentaid.ro/ și pe rețelele de socializare (FB, Instagram, Youtube).
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
O serie de scurtmetraje create pentru a ilustra o zi din viața unei persoane care se confruntă cu o tulburare mintală (ex. depresie, anxietate, burnout). Scopul este de a înțelege mai bine suferința asociată unei probleme mintale. Ce simte? Ce gândește? Cum se comportă? Ce îi vine să facă? Prin aceste scurtmetraje vom putea privi viața prin ochii unei persoane care trece prin dificultăți emoționale. În acest fel creștem empatia comunității și reducem stigmatizarea. Împreună cu studenți de la actorie vom da viață unor scenarii desprinse din viața celor care simt depresie, anxietate, stres cronic, burnout. Aceste clipuri vor fi promovate comunității clujene.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
(1) crearea de conținut video: scurtmetraje cu studenți de la actorie care ilustrează suferința unei persoane care se confruntă cu dificultăți emoționale. (2) crearea de quiz-uri pe baza scurtmetraje ca follow-up la conținutul livrat. (3) crearea de materiale informative și de promovare.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Prin promovarea sănătății mintale răspundem: (1) nevoii de acceptarea și incluziune în comunitate, (2) nevoii de conștientizare a importanței sănătății mintale, (3) nevoii de a reduce stigmatizarea celor care suferă de o tulburare mintală, (4) nevoii de a încuraja comunitatea să ofere sprijin celor care trec printr-o dificultate emoțională.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Clujeni interesați de sănătatea mintală
Cum doriți să promovați această inițiativă?
(1) Pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram, Youtube), prin realizarea unor teasere și postere de promovare. (2) Campanii online pe rețelele de socializare.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
În urma inițiativei noastre, ne așteptăm este ca membrii comunității clujene să înțeleagă mai bine suferința unei persoane care trece printr-o dificultate emoțională, să empatizeze cu aceasta și să arate disponibilitate în a oferi sprijin la nevoie. Ne așteptăm să scadă nivelul stigmatizării față de cei care au o tulburare mintală, să crească acceptarea și incluziunea lor în societate. Ne așteptăm ca membrii comunității care trec printr-o dificultate emoțională să se simtă mai bine înțeleși și încurajați în a căuta sprijin din partea comunității și a specialiștilor în sănătate mintală.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger