Inițiative
număr voturi
57
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Inner Astronauts
Speak YOURself
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Ne-am cunoscut participând la un atelier de dezvoltare personală prin teatru de improvizație. Învățând treptat metode de educație non-formală, ne-am hotărât să dăm mai departe ceea ce am deprins din atelierele la care am participat.

Locul derulării 

Sală de workshop într-o zonă accesibilă în oraș.

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Vrem să organizăm un atelier experiențial (practic) de o zi pentru adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani în care aceștia să prindă curaj să vorbească despre lucrurile importante pentru ei folosind spokenword poetry, adică o formă de poezie scrisă și menită să fie spusă în fața unui public. Vrem ca prin această metodă creativă și practică să aducem o experiență de învățare care să crească încrederea de sine a tinerilor și să le dezvolte abilitățile de comunicare.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Începem cu activități în care să se cunoască între ei. Pe urmă vom crea un spațiu sigur prin jocuri, dicuții și interacțiuni în perechi sau echipe. Continuăm cu familiarizarea cu spokenword poetry folosindu-ne de slam poetry theatre. La slam poetry theatre vom viziona poezii populare spokenword și vom discuta pe baza lor. Apoi prin activități de scris creativ vom exersa exprimarea cât mai concretă și din experiența personală a fiecăruia. Vom continua cu activități de grup în care vom exersa folosirea elementelor paraverbale și nonverbale cu scopul de a pregăti și încuraja participanții să se facă văzuți și auziți cu lucrurile importante pentru ei. Pe urmă vom construi un spațiu sigur și de sărbătoare în care participanții își pot livra poezia pregătită, fiind ascultați de întregul grup. Încheierea atelierului va fi făcută printr-o discuție de grup unde fiecare va împărtăși în cerc despre experiența avută la atelier.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Răspundem nevoilor adolescenților de dezvoltare personală, de dezvoltare a abilităților de comunicare, de a avea acces la activități extra-curriculare și la activități culturale, de a avea o imagine de sine mai sănătoasă, de a-și dezvolta încrederea de sine, de a dezvolta curajul de a se face auzit/văzut.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Adolescenți, liceeni, cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani.

Cum doriți să promovați această idee?

Vrem să promovăm ideea prin a merge în licee și a vorbi fie cu profesorii, fie direct cu liceenii și preegăti afișe și flyer/stikere de promovare. Mai putem promova ideea pe grupurile online unde să găsesc liceeni (cum ar fi grupurile de Facebook ale claselor) și unde se găsesc părinți de liceeni. Vrem să convingem și colaborăm cu ONG-uri interesate în domeniu să promoveze ideea pe rețelele lor de social media și email.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Credem că tinerii participanți vor găsi mai mult curaj și încredere în ei de a se face auziți despre lucrurile de care le pasă și în care cred, vor avea la îndemână o unealtă de autocunoaștere și un mod creativ de a se exprima, astfel de a-și comunica nevoile în comunitatea lor.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger