Inițiative
număr voturi
102
Sesiunea de vot s-a încheiat.
UTP
MIRROR WALK
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
The UTP (Untitled Theatre Project) is a theatre education and experimental association of independent artists, which is also primarily looking for its own identity. They don't believe in final products, only in constant searching, questioning and thinking. Their main goal is to communicate. They believe that there is nothing better than dialogue in a safe medium to push our boundaries. We try to explore the boundaries of theatre (whether we succeed in crossing them is a secret for the future). UTP is a conversation starter. UTP is a theatre-machine. An attempt to meet somewhere.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Cluj Napoca - centru, pădurea Făget
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Ne uităm în oglindă în această plimbare performativă. Scopul plimbării este de a tematiza perioada trecută de Covid, sentimentul de singurătate și izolare, prin cunoașterea pe noi înșine. Această plimbare ne îndreaptă atenția spre interior, sperând că sentimentul asuprit și anxios din mulți dintre noi se va dizolva încet și va deveni una cu natura și că o conversație comună despre traumă ne va ajuta să o procesăm pe a noastră. În plus, unele dintre cunoștințele antropologice găsite în Pădurea Făget vor fi prezentate celor interesați. Pe parcursul plimbării, participanții au nevoie de un smartphone si o cască. Plimbătorii pot auzi prin căști diverse reflecții eseistice, precum și fragmente de interviuri despre experiențele unei epidemii de coronavirus, obiceiuri nou introduse sau despre abandonul obiceiurilor.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Ca parte a inițiativei, participanții vor lua parte la o plimbare interactivă. Călătoria începe cu urcarea în autobuz și apoi pe jos vor ajunge la destinație. Traseul duce la pădurea Bükk din Cluj-Napoca. În timpul plimbării, participanții fac diferite observații despre ei înșiși și despre mediul lor, punctul de plecare pentru perioada epidemiei, experiențele și autocunoașterea trăite în ea.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Nevoia de dialog despre perioada recentă a fost prezentă în noi toți. În cei doi ani și jumătate de izolare, noi, ca și abilitățile sociale, ne-am transformat, vrând, nevrând. Trebuie să vorbim despre existența acestui fenomen și, de asemenea, despre această trasnformare care este absolut corectă. Că nu suntem singuri cu aceste sentimente, că suntem cu toții în aceeași piele. Și este important să începem să vorbim despre trauma pe care am trăit-o în timp, astfel încât să nu existe o problemă transgenerațională pe care si stranepoții noștri o vor simți.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Un anumit grup specific nu poate fi definit în acest caz, pentru că toți am trăit această traumă, indiferent de vârstă sau afiliere. Este o mare șansă să trezească interesul studenților, tinerilor adulți și iubitorilor de teatru, dar este deschis tuturor vârstelor.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Prin interfețele de social media online (facebook, Instagram) și presă (transtelex, maszol, Kolozsvari Radio, Paprika Radio etc.)
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Considerăm că inițiativa ar putea iniția un dialog despre perioada epidemiei și experiențele din această perioadă, care ar putea oferi participantului o experiență cathartică. Poți începe pe calea recunoașterii, a acceptării, a renunțării la lucruri și a începerii a ceva nou, a ceva pozitiv iîn schimb. De asemenea, încurajează conștientizarea de sine și importanța îngrijirii de sine. Trezirea sănătății mintale este, de asemenea, un scop al plimbării.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger