Inițiative
număr voturi
100
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Circus Fairies
Cluj Juggling Days
Locul derulării inițiativei
Parcul Babeș, într-una dintre sălile de sport
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Prin acest proiect vom aduce împreună comunitatea națională și locală a jonglerilor și acrobaților, orașul Cluj devenind un punct țintă pentru aceștia. Astfel vom dezvolta o comunitate locală de circ contemporan, mult mai puternică, mai unită și mai prezentă în viața orașului decât până acum. Vom pune la dispoziție un spațiu timp de un weekend (aproximativ 20 de ore) în care comunitatea de jongleri și acrobați va interacționa, se va cunoaște, va face schimb de tehnici și cunoștinte și se vor crea conexiuni pentru proiecte viitoare. Vom organiza discuții, jocuri și ateliere de circ. Pe parcursul acestor 2 zile de activități, spațiul va fi deschis pentru întreaga comunitate locală. Oricine este binevenit atât ca spectator, dar mai ales ca să încerce diferite materiale de circ, având la dispoziție jongleri profesioniști care să-l inițieze prin ateliere deschise în artele circului. Invităm astfel pe oricine să participe la evenimentul nostru pentru a înțelege mai bine, văzând și încercând, ce înseamnă acest domeniu mai puțin cunoscut la noi. Dorim prin acest eveniment să creștem vizibilitatea și prezența circului contemporan în viața orașului și a comunității locale, dezvoltând astfel o noua formă de artă și de educație alternativă în Cluj. Pentru un mai mare impact asupra întregii comunități clujene, în cadrul evenimentului vom organiza un flash-mob de circ într-o zonă centrală din Cluj, la o ora de vârf pentru a avea impact, vizibilitate și a dărui unui număr cât mai mare de oameni bucuria și experiența vie a întâlnirii cu circul contemporan.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
- Ateliere de inițiere în artele circului pentru comunitatea locală, indiferent de vârsta și alte considerente cu jongleri profesioniști; - Jocuri, concursuri și ateliere pentru orice nivel de cunoștințe în domeniul circului; - Discuții pe tema circului contemporan; - Activități de formare și consolidare a comunității de jongleri din Cluj; - Ateliere de perfecționare a aptitudinilor de circ și schimb de experiență între profesioniști pentru a crea produse culturale de calitate; - Organizarea unui flash-mob de circ contemporan în centrul orașului; - Promovarea la nivel local, national si international.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Jongleria ne dezvoltă într-un mod complex, pe diverse planuri: fizic, mental și social. Practicând-o avem diverse beneficii, cum ar fi: ne dezvoltă coordonarea, concentrarea, creativitatea, încrederea în sine și autocunoașterea; ne ajută să ne depășim limitele personale și inhibițiile și ne încurajează la socializare, comunicare și cooperare. Datorită acestor beneficii complexe, jongleria ameliorează anumite nevoi pe care le are comunitatea clujeană, care trăiește într-un ritm de viata alert și în plină dezvoltare tehnologică: nevoia de mișcare și dezvoltare personală, de relaxare și destresare, socializare și apartenență, nevoia de hobby și educație alternativă. Este o activitate unică, ce deschide perspective și idei noi și ne scoate din banalul vieții de zi cu zi. Avem posibilitatea de a învăța altfel și de a ne dezvolta pe mai multe planuri printr-o activitate deosebită. De asemenea, este un domeniu recunoscut și folosit la nivel internațional. Nu s-a creat încă o comunitate de jongleri și acrobați pe plan local, deși suntem la limita dintre vest și est, unde exista o cultura serioasa a circului contemporan (Europa de vest și Rusia). Este așadar o nevoie firească, iar rezolvarea ei ar duce spre deschidere și internaționalizare. În Cluj, jonglerii și acrobații simt nevoia dezvoltării unei astfel de comunități, cât și anumite beneficii pe care le-ar aduce o mai bună vizibilitate a circului contemporan, cum ar fi un spațiu de desfășurare și activități special dedicate lor, pentru a-și perfecționa aptitudinile și a putea crea produse culturale și activități cât mai complexe și profesionale.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupurile noastre țintă pentru activitățile din sala de sport sunt atât persoane implicate pasiv (spectatori și public), cât și cei implicați direct în activități: copiii cu părinți deschiși spre educație alternativă; tineri și adulți; jongleri și acrobați. De asemenea, în cadrul flash-mobului, ne vom adresa unui public cât mai larg, intr-o locație centrală și oră de vârf stabilită în prealabil și promovată pe canalele media. Ne vom promova evenimentul prin diverse canale de comunicare: social media (Facebook, Instagram), Google Ads, materiale promoționale (afișe, flyere, stickere) și media (comunicate de presa, Radio, TV). Vom face și promovare internațională în comunitatea de jongleri, ceea ce ar putea aduce și participare internațională la eveniment.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
În urma desfășurării evenimentului, vizibilitatea și deschiderea fată de circul contemporan se va extinde în comunitatea clujeană. Se va dezvolta o nouă formă de artă și de educație alternativă în Cluj și o mai mare deschidere a comunității locale în a folosi acest nou domeniu artistic în diverse activități culturale și educative. Se va forma o comunitate locală de circ contemporan, mult mai puternică, mai unită și mai prezentă în viața orașului decât până acum. Clujul va deveni centrul comunității naționale a jonglerilor și acrobaților.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj