Inițiative
număr voturi
22
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Medias pe doua roti
Bita Urbana Cluj-Napoca
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Grupul este format din Vlad Chis, Horatiu Kalman si Robert Mateciuc, 3 tineri din Medias, care in prezent lucreaza/studiaza in Cluj. Ne-am format ca echipa pentru ca ne stim de mai multi ani, de la tot felul de activitati si evenimente din Medias si am auzit de COM'ON, motiv pentru care am considerat ca este pacat sa nu aplicam.

Locul derulării 

Municipiul Cluj-Napoca

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Bita Urbana este un evenimentul de tip concurs de o săptămână, unde sunt invitați toți clujenii, mici sau mari, să iasă pe două roți cât mai des: către școală, la serviciu, la cumpărături, în oraș etc. Evenimentul se adresează atât celor care scot bicicleta la plimbare 365 de zile din 365, cât și celor care au nevoie de un pretext pentru a bicicli mai mult, iar concursul vine tocmai in sprijinul celor din urma.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Concret, vrem sa organizam un concurs timp de o saptamana, prin care sa incurajam mersul pe bicicleta si sa ii recompensam pe cei mai "harnici dintre ei" cu cate un premiu format din produse pentru mentenanta bicicletei, ca sa ii incurajam sa foloseasca bicicleta si dupa terminarea concursului, cu urmatorul regulament: • Să vii să îți ridici kitul de participare (numere de înmatriculare pentru concurs, stickere) conform informațiilor din mailul primit ulterior înscrierii. Vei primi o zi și un interval orar pe care avem rugămintea să le respecți. • Să respecți regulile de circulație și să folosești echipament de protecție (cască) • Să ieși cu bicicleta în săptămâna Bița Urbană prin Cluj • Să îți înregistrezi fiecare tură cu o aplicație dedicată (de ex.: Strava, Relive) • Să postezi pe conturile personale de social media trei fotografii diferite, făcute în zile diferite și în spații diferite, împreună cu hashtag-ul #BitaUrbana • Să ne trimiți turele facute cu bicicleta

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

In primul rand raspunde nevoii de a avea un trafic auto mai redus in oras prin oferira unui motiv de a scoate bicicleta mai des din casa. Si a doua nevoie e nevoia de miscare, care practic e o rezolvare la prima nevoie
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Locuitorii Clujului de orice varsta, care au o bicicleta acasa

Cum doriți să promovați această idee?

Postari pe Facebook si pe Instagram (unele dintre ele si sponsorizate, pentru a avea impact mai bun)
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Trafic auto mai redus in Cluj-Napoca prin constientizarea faptului ca nu e nevoie mereu de masina pentru orice deplasare, uneori e mai simplu si mai eficient cu bicicleta si adoptarea unui stil de viata mai sanatos de catre participantii la concurs prin utilizarea mai desa a bicicletei dupa ce au participat la concurs.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger