Inițiative
număr voturi
29
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Tinerii Economiști
Community Skills
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem 3 tineri, studenți ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, care ne-am cunoscut prin intermediul comunității FSEGA și care ne dorim să realizăm activități care să impacteze comunitatea clujeană.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Prin intermediul inițiativei Community Skills ne dorim să realizăm un transfer de cunoștințe către tinerii clujeni, facilitând astfel o serie de trening-uri în vederea dezvoltării lor personale și profesional. De asemenea, incluziunea sociaă și spiritul civic sunt aspecte esențiale în dezvoltarea unei societăți, ceea ce ne și dorim să transmitem prin intermediul acestei inițiative. Printre aceste training-uri se enumeră: training de comunicare, training de inteligență emoțională, training de educație civică, etc.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Activitățile concrete pe care dorim să le realizăm în catrul acestei inițiative sunt realizarea a minim 10 traininguri pentru tinerii clujeni. Ne dorim ca acestea să cumprindă în special următoatrele categorii: educație civică, educație financiară, comunicare și inteligență emoțională, dar și alte traininguri precum public speaking, teamwork și altele. Trainingurile vor avea o durată de aproximativ 2h/training, acestea fiind susținute de tineri acreditați de Autoritatea Națională pentru Claificări, cât și de Uniunea Studenților din România, cu experiență în ceea ce privește susținerea de traininguri de peste un an. Deoarece trainingurile sunt dedicate tuturor tinerilor, și pentru a beneicia întreaga comunitate de aceste traininguri, informațiile transmise în acdrul acestora vor fi informații de bază care să fie un pilon important în vederea dezvoltării viitoare. Totodată, o dată transmise informațiile de bază se vor prezenta și câteva informații mai avansate pentru a putea oferi o perspectivă cât mai largă în vederea dezvoltării viitoare a tinerilor.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Pentru ca o comunitate să se afle într-o continuă dezvoltare este necesar, să dezvoltam spiritul civic și incluziunea. Aceste două lucruri sunt esențiale și este nevoie ca ele să pornească chiar de la tineri, deoarece noi, tinerii, suntem viitorul societății în care ne aflăm. De asemenea, în rândul tinerilor, în ultimii ani, a început să crească dorința de dezvoltare personală și profesională încă din perioada liceului. Astfel ne dorim să îndeplinim această nevoie prin intermediul trainingurilor de soft skills dedicate acestora.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Tinerii din Cluj-Napoca
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Promovarea acestei inițiative se va realiza atât în format online, cât și offline. Promovarea inițiativei online: - Distribuirea pe canalele de social media, pe grupurile de tineri din Cluj-Napoca. - Promovarea prin intermediul organizațiilor non-guvernamentale de studenți și tineret din Cluj-Napoca. Promovarea inițiativei off-line: - Realizarea de materiale promoționale și informative cu privire la desfășurarea acestei inițiative.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
În urma acestei inițiative ne așteptăm ca un număr mare de tineri clujeni să dobândească skill-urile necesare unei comunicări mai eficiente, unui spirit civic mai bun și astfel să impacteze întrega comunitate clujană prin transferul de know-how și bune practici și mai departe, câtre persoanele care nu au participat la Community Skills.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger