Inițiative
număr voturi
114
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Donează sânge, fii erou! Cluj-Napoca
Campanie de informare despre donarea de celule stem
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
”Donează sânge, fii erou!” este unul dintre cele mai longevive proiecte de donare de sânge din România. Proiectul a fost înființat în 2001 la Cluj-Napoca de către studenții Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu", după ce o colegă a avut nevoie de transfuzii sanguine. Astfel, studenții și-au propus să întemeieze un proiect care să promoveze donarea de sânge la nivelul municipiului Cluj-Napoca.

Locul derulării 

Campus și cămine studențești și mall-uri

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Transplantul de celule stem este o modalitate terapeutică salvatoare de vieți. Intrucât compatibilitatea între două persoane este foarte mică și provocarea de a găsi perechi donator-primitor este mare, este nevoie de cât mai multe persoane care doresc să doneze. Echipa noastră s-a aliat cu Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice pentru organizarea unei campanii de informare despre celulele stem - vrem să convingem clujenii să se înscrie în Registru!

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Vom amplasa un stand fizic în zonele cu trecere mare ale orașului, de exemplu în căminele studențești, vom discuta cu studenții și persoanele care trec prin campus despre importanța înscrierii în Registrul Donatorilor de Celule Stem. De asemenea, în timpul campaniei fizice vom derula o campanie de informare în mediul online prin care vom informa persoanele despre campania noastra, posibilitatea înscrierii în Registru online și unde vom organiza un giveaway cu trei premii pentru persoanele care se înscriu în Registru în format fizic.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Celulele stem sunt celule cu un enorm potențial de diferențiere, cu rol primordial în refacerea țesuturilor și în formarea de noi celule diferențiate în organe. Acestea sunt esențiale în tratamentul anumitor tipuri de cancer. Ne dorim să creștem numărul de persoane care se înscriu în registru pentru a crește probabilitatea de a găsi perechi compatibile.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul țintă e reprezentat de persoane între 18 și 45 de ani, acesta fiind intervalul de vârstă pentru cei ce vor să se înscrie în Registrul Donatorilor de Celule Stem.

Cum doriți să promovați această idee?

Prin intermediul rețelelor de socializare (Facebook, Instagram, TikTok)
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Ne dorim ca cel puțin 150 de persoane să se înscrie în Registrul Donatorilor de Celule Stem.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger