Cluster Magic Sciences CNGC
Statie de detectare, monitorizare, urmarire descarcari electrice in atmosfera(fulgere), anenometru si giureta, senzori parametrii atmosferici.
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Grupul Cluster Magic Sciences a fost fromat din interesul și pasiunea noastră comună pentru știință, codare și electronica.-Membrii Clusterului Magic Sciences. Suntem un Cluster de cercetare și inovare format din elevi de gimnaziu și liceu.
Locul derularii este arealul Cluj-Napoca, in principal in scolile din acest oras, mai ales Colegiul National George Cosbuc
Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.
Statia experimentala va contine senzori de: temperature si umiditate(DHT22); presiune(BM180); viteza vantului(Anenometru); directia vantului(Girueta) si un sensor de fulgere/activitate electromagnetica(AS3935). Senzori conectati Arduino Nano care va procesa informatile date.Toate datele vor fi afisate pe un modul LCD si un modul SIM800L 2.0 comunicand prin interfata UART care va putea trimite SMS si inregistra date in baze e data precum cloud-uri IoT cu ajutorul unei cartele SIM.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?
Vom realiza statia experimentala in sine, conform desgn-ului de proiectare. Vom creea o platforma de avertizare in impotriva furtunilor iminente. Statia va putea detecta fulgere de pana la 40 de kilometri si masura viteza vantului, directia vantului si alti parametrii climatogenici. Cu ajutorul unei cartela SIM vom putea trimite mesaje de avertizare. Proiectul aplicabilitate teoretica si practica, elevii vor realiza graficele si calculul de corelatii intre parametrii determinati, realizand legatura intre cauzalitatea data de presiune, temperatura, umiditatea relativa, viteza vantului, directia lui si distanta unde are loc evenimentul de natura electromagnetica(descarcare electrica).
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?
Comunitatea orasului va putea sa cunoasca in timp real si sa fie avertizata de evenimente meteorologice extreme(furtunii). Dorim sa antrenam alti elevi pasionati de programare si robotica in realizarea statilor.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul tinta este pasionati de tehnologie, dar si activisti de mediu.
Cum doriți să promovați această idee?
Aceasta idee poate fi promovata prin intermediul internetului, mai ales a platformelor de socializare, dar ideia va putea fi vazuta si in actiune. Vom realiza si postere.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul derularii acestei initiative va fi aprofundare si cunoastere de pasionati si nu numai a platformelor si senzorilor realizati cu Arduino. Cu ajutorul platformei de alertare si bazele de date IoT, populatie orasului va fi informata in timp real de evenimente atmosferice extreme.
Înapoi la idei