Medias pe doua roti
Bike School Cluj-Napoca
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Grupul este format din Vlad Chis, Horatiu Kalman si Robert Mateciuc, 3 tineri din Medias, care in prezent lucreaza/studiaza in Cluj. Ne-am format ca echipa pentru ca ne stim de mai multi ani, de la tot felul de activitati si evenimente din Medias si am auzit de COM'ON, motiv pentru care am considerat ca este pacat sa nu aplicam.
Municipiul Cluj-Napoca, Piata Unirii
Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.
Bike School este un proiect educațional rutier, gratuit, destinat copiilor între 7 și 18 ani din Cluj. Scopul principal al proiectului îl reprezintă creșterea nivelului de auto-gestionare al deplasărilor nemotorizate prin însușirea corectă a regulilor de circulație, deprinderea unor abilități practice în utilizarea bicicletei și înțelegerea regulilor de prim-ajutor.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?
Bike School se vrea a fi o școală pentru viitorii ciclisti. Aici o să organizăm un eveniment de o zi in Piata Unirii, cu mai multe ateliere într-un circuit pe care participanții trebuie să îl parcurgă, iar atelierele o să fie despre legislație rutieră (aici ne poate ajuta cineva de la poliție, care e mai in masura sa tina lectii despre asta), un circuit cu semne de circulație pe care să se plimbe și să aplice ceea ce tocmai au învățat, un atelier despre mentenanța bicicletei (aici ne ocupam noi) și un atelier pentru acordarea primului ajutor (unde putem să găsim voluntari de la Crucea Roșie, care sa ne ajute cu implementarea lui).
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?
Ideea raspunde nevoii de a intelege mai bine traficul prin cunoasterea bazelor legislatiei rutiere, nevoii de a cunoaste cum se intretine corect o bicicleta si nevoii de a înțelege regulile de prim-ajutor.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Copiii între 7 și 18 ani din Cluj, care au o bicicleta acasa sau le inchiriaza pe cele de la Cluj Bike.
Cum doriți să promovați această idee?
Postari pe social media
Afise prin oras, pe la cafenele, firme si/sau panouri publicitare
Flyere distribuite la oameni pe strada
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Un grup de peste 100 de copii care si-au însusit corect regulile de circulație, si-au deprins abilități practice în utilizarea bicicletei și au înțeles regulile de prim-ajutor.
Înapoi la idei