Inițiative Câștigătoare
număr voturi
41
Sesiunea de vot s-a încheiat.
We are Something New
Cine sunt eu? Dincolo de bariere
Cine sunteți voi, cum v-ați format?

Suntem un grup de tineri care au un scop comun, acela de a investi în educația și formarea copiilor, pentru a face din ei un beneficiu real pentru societate.

Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Eveniment fizic. Locația: Baza Sportivă Gheorgheni
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Știm cu toții cât de important este rolul copiilor în societate, copiii educați de astăzi vor fi adulții responsabili de mâine. Ne dorim ca fiecare copil să fie conștient de faptul că are trăsături aparte, abilități unice și un scop în societate. Dezvoltarea încă de la vârste fragede a unor trăsături de comportament precum autenticitatea, curajul de a face ceea ce îți place, conștientizarea și asumarea rolului nostru, sunt vitale. Asumarea identității contracarează fenomenul de bullying existent în sistemul de învățământ din România. Dorim să transpunem în rândul copiilor idei sănătoase și ridicarea gradului de conștientizare pe care îl are respectul reciproc și înțelegerea unicității fiecărui copil. Fie că vorbim de copii cu probleme de sănătate, greutate, culoarea pielii diferite, statut social sau religie, fiecare dintre noi este diferit și copiii trebuie să învețe să respecte aceste diferențe și să nu le vadă ca fiind bariere în relaționarea cu ceilalți .
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
1. Atelier de confecționarea de măști - de ce ce măști? Pentru că ne dorim ca fiecare copil să realizeze importanța unicității sale, să descopere ceea ce este și ce vrea să fie în societate, dincolo de stereotipurile deja impuse. 2. Atelier de face painting - în cadrul acestui atelier, copiii vor putea beneficia de o pictură pe față, cu ceea ce își doresc ei. Care este rolul acestei activități? Aceea de a îi învăța pe copii că, dacă au curajul necesar, ei pot deveni ceea ce își doresc în societate. Fie că vorbim de creionarea anumitor profesii sau meserii, fie că vorbim de personaje sau supereroi, copii vor putea alege în cadrul acestui atelier ce vor să devină 3. Atelier de lectură - story telling - în cadrul acestui atelier copiii vor asculta povești care au în spate o morală sănătoasă și din care pot învăța ceva. 4. Atelier de crafturi Programul evenimentului: Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10:00 - 14:00. În prima parte a evenimentului vom avea activități interactive de cunoaștere Ulterior vom trece la implementarea atelierelelor. Atelierul de confecționare de măști și atelierul de face painting se vor desfășura concomitent, copiii trecând prin rotație de la un atelier la altul, pentru o mai bună gestionare a fluxului de copii. Ultimul atelier se va desfășura cu toți copiii, formându-se un cerc de lectură Evenimentul se va încheia cu savurarea unei gustări sănătoase și premierea fiecărui participant. Premiile de participare vor consta în cărți educative.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Nevoia de cunoaștere, dezvoltare Recreerea copiilor Dezvoltarea imaginației și creativitatea celor mici
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul țintă este constituit din copiii participanți la evenimentul organizat din cadrul proiectului. Beneficiarii direcții al acestui proiect este publicul larg din municipiul Cluj Napoca, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, proveniți din grădinițe și școli partenere, nutritioniști, profesori de sport, voluntari locali. Ne așteptăm să avem un minim de 100 de copii beneficiari. Beneficiarii indirecți sunt colegii copiilor din cadrul școlilor/grădinițelor partenere, profesori de sport, părinții, bunicii și comunitatea.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
În vederea vizibilității proiectului și informării populației vor fi realizate materiale publicitare, story-uri cu hashtag #comoncluj, comunicate de presă, informarea școlilor și a grădinițelor din Cluj Napoca prin e-mail etc. Activităţile vor beneficia de o cât mai largă acoperire mediatică, prin utilizarea de diverse forme de comunicare (pagina de facebook, respectiv instagram). Pe pagina grupului nostru de inițiativă și a colaboratorilor vor fi afişate informaţii cu privire la proiect, ora și locul de desfășurare al evenimentului propus, evidenţiind sprijinul primit din partea Com’on Cluj-Napoca 2021. Tot în susținerea vizibilității se va expune cel puţin un afiş cu informaţii despre proiect într-un loc uşor vizibil, în locul de desfășurare a proiectului; Echipa de proiect va purta tricouri inscripționate.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Impactul acestei inițiative va fi resimțit în educația copiilor, prin implementarea unor informații de bază, utile pentru adoptarea și menținerea unui stil de viață echilibrat, prin dezvoltarea unor abilități de a înțelege importanța unicității fiecărui individ, rolul și impactul lui în societate.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare