Clujul Altfel
Cluj Language Exchange
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Grupul Clujul Altfel a pus mereu accentul pe partea de comunitate si industrii creative. Anul 2023 este un reper în materie de inovație, de aceea am venit anul acesta cu o propunere primită cu multă căldură în edițiile precedente " Antreprenor în jocuri de societate" plus ceva nou pentru România, căci inovația e cuvântul de ordine în cadrul filosofiei noastre " Language exchange". Echipa are un background corporatist dar cu un spirit de voluntar nemuritor, antrenat și pregătit de noi provocări.
Bastion Croitorilor
Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.
Proiectul reunește o socializare aparte între diferite limbi și dialecte, practic multiculturalitatea la ea acasă. dedicata în principal tinerilor ce-și doresc să exploreze noi culturi, să călătorească, să devină poligloți atât la nivel personal cât și profesional.
În cadrul acestui eveniment vorbim de diferite mese amenajate tematic cu simboluri și mâncăruri specifice. Anticipăm înscrieri de vorbitori de limba română, germană, maghiară, engleză, franceză și poate și dialecte românești.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?
Pe durata a două ore ne propunem sa avem runde de minim 10 minute, la fiecare masă, în care participanții să deprindă cât mai multe expresii și cuvinte din diferite limbi și să-și perfecționeze nivelul de cunoaștere al unor limbi pe care le cunosc la nivel de începător/intermediar.
Anticipăm înscrieri de vorbitori de limba română, germană, maghiară, engleză, franceză, spaniolă, poloneză și poate și dialecte românești ( ardelenesc, maramureș, moldovenesc). La sfârșit vom premii prin tragere la sorți travel vouchers.
Bernadeta, gazda noastră din Polonia, va prezenta evenimentul astfel că partea de învățare a acestei limbi slave este garantată. Vom realiza un studiu de piata pre-eveniment despre ce limbi se vorbesc într-un cerc de prieteni, esantionul vizat fiind de 100 de persoane, studiul online și offline. In principal, o platformă online va servi pentru competare, iar promovarea acestuia va fi realizata printr-o printr-o postare sponsorizata pe Facebook, premiu- voucher de călătorie.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?
Acest proiect vine ca o componentă educativă informală a tinerilor pasionați de multiculturaliltate și călătorii, care îsi propune să antreneze capacitatiile de
vorbire a unor limbi de circulație internațională pentru intrarea în contact cu diferite culturi mai mult sau mai puțin exotice. Știm că limbi străine se predau în scoala, dar fără exercițiu noțiunile de bază se pierd în timp. Această gamificare de cunoștiințe are rolul de a livra noțiuni de limbi străine într-un mod mult mai interactiv. La nivel profesional știm cu toții că majoritatea joburilor din corporații necesită un portofoliu cât mai mare de limbi strâine stăpânite la nivel nativ.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Tineri, 14-35 ani, elevi și studenți în domeniul pedagogic/litere, tineri pasionați de călătorii sau care își propun să muncească în străinătate sau în zona corporate.
Cum doriți să promovați această idee?
Vom apela la promovările sponsorizate pe Facebook, o serie de limitată de printuri ( afișe și stickere), promovare pe grupurile de călătorii și pe aplicațiile de evenimente în oraș, event pe aplicația de Couchsurfing. Vom genera cât mai multe articole în presă și pe bloguri pentru a spori interesul printr-un concurs de articole, unde cel mai bun va fi premiat. Premiile evenimentului și al studiului de piața nu fac decât să crească atractivitatea unui astfel de eveniment cu intrare liberă.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Cel putin 40 de participanti Reach în online de cel putin 20 000 de persoane Cel putin 5 apartii în presa.
Înapoi la idei