the Team
Dialoguri autentice
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de tinere unite de aceeași pasiune pentru domeniul psihologiei și motivate de aceeași dorință de a avea o contribuție bună pentru comunitatea din jur.
Pe rețelele de socializare și streaming (Facebook, Instagram, Youtube, Spotify, Apple Podcasts)
Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.
Această inițiativă invită comunitatea la dialoguri autentice și vulnerabile despre sănătatea mintală. Vom discuta despre dificultăți emoționale cu persoane cunoscute la nivel local și național. Vom explora împreună întrebări cu impact. Aceste dialoguri autentice vor arăta că deși e greu, este firesc să trecem prin dificultăți emoționale. Vom realiza și o serie ilustrativă care prezintă problemele emoționale asemeni unor personaje cu gânduri, emoții și comportamente pentru a fi mai bine înțelese.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?
Vom realiza interviuri pe tema sănătății mintale cu persoane cunoscute la nivel local și național, cu scopul de a ilustra trăirea personală, normalizând astfel problemele emoționale și solicitarea ajutorului. Vom explora împreună întrebări precum „Cu ce problemă te-ai confruntat? Cine ți-a fost alături sau nu? Ce ai fi avut nevoie în acele momente grele?”
Vom crea, de asemenea, o serie ilustrativă care redă problemele emoționale (anxietatea socială, anxietatea generalizată, tulburarea de panică, depresia etc.) asemeni unor personaje cu gânduri, emoții, comportamente. Aceasta va facilita înțelegerea mai profundă și adecvată a problemelor emoționale comune. În plus, va încuraja introspecția și dialogul interior autentic și sănătos.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?
Inițiativa noastră răspunde nevoii de normalizare a dificultăților emoționale, de validare emoțională a experiențelor dificile precum sunt problemele de anxietate sau episoadele depresive. De asemenea, inițiativa noastră susține conștientizarea importanței sănătății mintale și se pliază pe nevoia de a reduce stigmatizarea celor care suferă de o tulburare mintală. Nu în ultimul rând, prin această inițiativă încurajăm introspecția, exprimarea și împărtășirea, răspunzând și nevoii de a avea grijă de sine.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
, Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Oricine va putea beneficia de efectele pozitive pe care le așteptăm în urma acestei inițiative.
Cum doriți să promovați această idee?
Dorim să promovăm această inițiativă pe rețelele de socializare și streaming (Facebook, Instagram, Youtube), prin realizarea unor teasere, reels, stories și postere de promovare. Vom desfășura campanii online pe rețelele de socializare și concursuri de giveaways.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul este de a transmite în comunitate o atitudine sănătoasă și de acceptare față de problemele emoționale. Ne așteptăm ca nivelul stigmatizării tulburărilor mintale să se diminueze, iar comunitatea să arate o înțelegere și o disponibilitate mai mare în a oferi sprijin celor care trec prin dificultăți emoționale. Membrii comunității vor fi mai atenți la sănătatea lor mintală. În plus, clujenii se vor simți mai încurajați să vorbească deschis despre propriile suferințe, acest lucru având un efect pozitiv asupra stării lor de bine și calității vieții. Vor fi de asemenea încurajați să poarte dialoguri sincere cu ei înșiși pentru a înțelege dacă se confruntă cu anumite probleme emoționale și pentru a-și înțelege mai bine nevoile.
Înapoi la idei