Inițiative
număr voturi
138
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Vibratii clujene
Un Cluj mai Verde
Locul derulării inițiativei
Casa de Clutura a Studentilor; Urania Palace; Facultatea de Teatru si Film; Muzeul Zoologic UBB.
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Proiectul are ca scop educarea cetățenilor cu privire la importanta naturii și a protejariii ei și va avea loc în perioada 6-8 decembrie 2019. Acest proces va fi posibil prin diferite activități desfășurate pe parcursul a trei zile, evenimente la care pot lua parte liberi orice cetățeni ai orașului, de toate vârstele. Prima parte a proiectului constă în anumite prezentări de tip conferință, pe diferite subteme ce alcătuiesc tema principala (importantă și protejarea naturii). Aceste subteme sunt: Încălzirea globală- cauze și consecințe; industria alimentară; risipa alimentară și alimentația nesănătoasă; ; viață pe Pământ vs viață pe alte planete; poluare. Vor fi susținute atât de persoane cu experiență în domeniu cât și de studenți dedicați. Alte activități ce vor avea loc în cadrul evenimentului vor fi: ateliere practice- Va fi un atelier la care cetățenii pot învață cum să își fabrice propriul săpun natural; un atelier de pictat plasute de în cu vopsea naturală pe care o vor fabrica la fata locului; un atelier de creat obiecte artistice din deșeuri. Vor mai fi proiecții de filme pe această tema; o expoziție de artă a tinerilor artiști clujeni cu temele: ,,Despărțire și reîntoarcere la natură’’, ,,Plasticul-un sombol al realității de azi’’. Vom sărbători finalul proiectului cu o petrecere seara (8 dec), cu muzică live, la care vor lua parte trupe locale.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Pe parcursul festivalului vor avea loc conferinte ce au ca scop educarea cetatenilor cu privire la situatia padurilor din tara noastra, un stil de viata si o alimentatie sanatoasa, reducerea risipei de hrana si importanta gestionarii corecte a deseurilor, impactul omului asupra naturii. Vor fi organizate ateliere de creatie, la care pot lua parte un numar limitat de persoane pe baza unei inscrieri online. Atelierele sunt: -Atelieri de fabricat sapun natural, sustinut de ,,de la Irina''. Prin acest atelier cetatenii vor invata sa isi fabrice propriul sapun natural . -Atelier de pictat plasute. In cadrul acestui atelier locuitorii isi pot personaliza o plasuta din bumbac, pentru a inlocui pungile de plastic de la magazin. -Atelier de construit obiecte artistice din deseuri reciclabile, organizat de ,,Urban Mirror'' ,unde participantii vor avea sansa de a gasi noi intrebuintari obiectelor pe care de regula le consideram bune de aruncat. Festivalul va gazdui si o expozitie cu lucrarile de arta ale tinerilor artisti clujeni, care vor fi in conformitate cu tema noastra, cea a protejarii naturii. Expozitia va fi deschisa lucrarilor din domeniile artei vizuale: pictura, desen, fotografie, sculptura, film. Vor avea loc proiectii de film bazate pe tema importantei naturii, unde dorim o colaborare cu Facultatea de Teatru si Film UBB. Pentru a sarbatori initiativa, va avea loc o petrecere de final, cu muzica live.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Proiectul se adreseaza nevoii locuitorilor de a constientiza importanta ingrijirii mediului prin gasirea unor solutii la problemele vizibile pe care le tratam ca si cum ar fi invizibile, care se refara la reducerea poluarii, gestionarea responsabila a deseurilor, reducerea risipei, un stil de viata sanatos,protejarea si dezvoltarea spatiilor verzi, precum si informarea locuitorilor cu privire la modalitatile prin care pot contribui la rezolvarea celor mentionate mai sus.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupurile tinta vor fi reprezentate de toate categoriile de varsta, accentul fiind pus in randul tinerilor, pentru ca ei reprezinta viitorul, ei au puterea de a schimba ceva in bine. Evenimentul este deschis si destinat tuturor cetatenilor, deoarece el constituie o modalitate de constientizare a unor probleme reale, care ne priveste pe toti, incepand cu aerul pe care il respiram si continuand cu mediul in care convietuim , alimentele pe care le consumam si relatiile pe care le avem unii cu altii. Initiativa va fi promovata in mare majoritate prin mediul online, prin crearea unei pagini pe facebook si de asemenea vom crea afise de promovare.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Cetatenii care vor participa la acest eveniment vor pleca acasa cu o mai buna constientizare a impactului fiecaruia asupra mediului, dar si cu dovada si speranta ca situatia mediului inconjurator se poate imbunatati printr-un mic efort comun.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj