Inițiative
număr voturi
94
Sesiunea de vot s-a încheiat.
MentAid pentru clujeni
Povestea mea
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem o echipă de tineri psihologi și cercetători al căror interes comun este de a promova sănătatea mintală în comunitatea clujeană.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Online, pe platforma https://mentaid.ro/ și pe rețelele de socializare (FB, Instagram, Youtube).
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
O serie de interviuri cu persoane cunoscute la nivel local și național care vorbesc deschis despre confruntarea lor cu o problemă emoțională. Interviuri care ilustrează atât trăirea personală, cât și ajutorul pe care l-au primit sau de care ar fi avut nevoie din partea celor apropiați. Scopul acestor interviuri este de a arăta comunității clujene că deși greu, este firesc să trecem prin dificultăți emoționale. Totodată, prin această inițiativă încurajăm atât clujenii să ceară ajutor celor dragi, cât și comunitatea să fie atentă la nevoile emoționale ale celor din jur. În cadrul acestei inițiative vom invita la dialoguri sincere, autentice și vulnerabile.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
(1) interviuri pe tema sănătății mintale cu persoane cunoscute la nivel local și național (2) un jurnal online, anonim, al comunității în care fiecare poate povesti despre propria experiență de a trece printr-o dificultate emoțională; acest jurnal are 3 capitole: - m-am confruntat cu… - din partea celorlalți m-a ajutat… - aș fi vrut să primesc… (3) crearea de materiale informative și de promovare
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Prin promovarea inițiativei răspundem: (1) nevoii de normalizare a dificultăților emoționale, (2) nevoii de validare emoțională a experiențelor dificile emoțional, (3) nevoii de conștientizare a importanței sănătății mintale, (4) nevoii de a reduce stigmatizarea celor care suferă de o tulburare mintală, (5) nevoii de a încuraja comunitatea să ofere sprijin celor care trec printr-o dificultate emoțională. (6) nevoii de exprimare și împărtășire.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Clujenii interesați de sănătatea mintală
Cum doriți să promovați această inițiativă?
(1) Pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram, Youtube), prin realizarea unor teasere și postere de promovare. (2) Campanii online pe rețelele de socializare.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul este de a transmite în comunitate o atitudine sănătoasă și de acceptare față de problemele emoționale. Ne așteptăm ca nivelul stigmatizării tulburărilor mintale să se diminueze iar comunitatea să arate o înțelegere și o disponibilitate mai mare în a oferi sprijin celor care trec prin dificultăți emoționale. Membrii comunității vor fi mai atenți la sănătatea lor mintală. În plus, clujenii se vor simți mai încurajați să vorbească deschis despre propriile suferințe, acest lucru având un efect pozitiv asupra stării lor de bine și calității vieții.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Banca Comercială Română
  • Cluj for European Year of Youth 2022
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Centrul de Resurse Citizen Y
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
  • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
  • ClujHub
  • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger