Inițiative
număr voturi
6
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Imagine Cluj
Imagine Cluj
Locul derulării inițiativei
Cluj Napoca, întreg orașul.
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Obiectivele proiectului sunt: 1.Implicare a minim 50 de tineri clujeni în identificarea a 3 categorii de probleme, provocări și oportunități ale Municipiului Cluj Napoca. Cele 3 categorii sunt: Clujul ecologic, Patrimoniu cultural clujean, Diversitate și multiculturalitate. 2. Aducerea la cunoștința publicului a viziunii tinerilor implicați prin organizarea unei expoziții de fotografie cu cele mai relevante fotografii realizate de tineri în cadrul celor 3 categorii. 3. Identificarea și activarea unui spațiu neconvențional care să fie transformat temporar în galerie de fotografie și spațiu comunitar de dezbatere.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Activitățile proiectului sunt: 1.Promovarea proiectului în rândul tinerilor și selectarea celor interesați să participe. 2.Organizarea unui curs de fotografie cu telefonul mobil 3.Organizarea a 3 concursuri de fotografie având ca teme: Clujul ecologic, Patrimoniu cultural clujean, Diversitate și multiculturalitate. 4.Identificarea unui spațiu neconvențional pentru expoziție. 5.Realizarea unui album de fotografie cu cele mai bune fotografii 6.Organizarea unui vernisaj și a unei dezbateri având ca și temă cetățenia activă.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Proiectul răspunde mai multor nevoi. În primul rând răspunde nevoii de implicare civică a tinerilor. Tinerii vor fi activ implicați în stabilirea problemelor și a priorităților orașului, fiind cei care le vor aduce la cunoștință publicului, folosind metoda photovoice. Comunitatea locală va avea ocazia sa vadă modul în care tinerii își imaginează orașul, cu problemele și oportunitățile lui. Se face astfel o radiografie a orașului prin ochii tinerilor. Tinerii vor fi implicați activ și în găsirea unor posibile soluții la problemele identificate în cadrul dezbaterii vizând ca și temă cetățenia activă. Cluj Napoca este unul dintre orașele cu o viață culturală extrem de bogată care, din păcate, nu are nici o galerie dedicată artelor contemporane. Proiectul va scoate în evidență această problemă și va implica tinerii în găsirea unor posibile soluții.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Proiectul se adresează oricărui tânăr interesat să se implice în viața orașului Cluj-Napoca, oferindu-le o platformă de exprimare și implicare. Practic orice tânăr clujean are un aparat foto (telefonul mobil), iar proiectul le oferă posibilitatea extrem de facilă de a folosi acest instrument pentru a se exprima și implica în viața comunității. Ne adresăm oricărui tânăr interesat de fotografie și de cele 3 teme ale proiectului: ecologie, patrimoniu cultural și diversitate și multiculturalitate. Promovarea celor 3 concursuri de fotografie se va realiza pe facebook si prin comunicate de presă în mass-media locală.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
În primul rând, proiectul oferă o platformă de exprimare a tinerilor și aduce în fața comunității viziunea acestora asupra orașului, cu beneficii pe termen scurt, mediu și lung. Tinerii vor învăța despre photovoice și cum pot folosi această metodă pentru a se implica în viața orașului. De asemenea, își vor dezvolta cunoștințele despre arta fotografică prin cursul de fotografie cu telefonul mobil. Tinerii vor fi încurajați să găsească soluții la problemele identificate în cadrul dezbaterii despre cetățenia activa ce va fi organizată. Comunitatea locală va avea ocazia să vadă viziunea tinerilor și soluțiile găsite de aceștia.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj