Inițiative
număr voturi
35
Sesiunea de vot s-a încheiat.
HANDICOPE
different is good
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem niste tineri cu dizAbilitati si ne straduim sa fim membrii activi ai comunitatii nostre , prin actiuni ce sustin incluziunea si depasirea prejudecatilor , promovarea potentialului si a abilitatilor . Avem alaturi prieteni fara deficiente ce ne sprijina demersurile , firesc si empatic , pentru o comunitate a tuturor .
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Initiativa e , de fapt, declaratia unui grup de tineri clujeni cu dizabilitati, ca pot fi vizibili şi implicati în comunitate. Suntem convinsi ca întâlnirea, întrun cadru informal, a unor tineri cu dizabilitati cu persoane valide va facilita un schimb de experienta valoros , o mai buna cunoastere a aspectelor ce tin de dizabilitate . De asemenea , participantii valizi vor putea exersa, de exemplu, felul în care pot fi de ajutor unei persoane în scaun rulant dar şi aspecte legate de comunicarea directa ( evitarea situatiilor în care aceasta nu e abordata, ci însotitorul şi i se anuleaza , astfel, identitatea. Avem experienta editiei din 2020, a carei beneficii au fost resimtitite pe termen lung, de toti oamenii. Si in aceasta initiativa , cei mai importanti sunt Oamenii. Cu sau fara nevoi speciale. Şi momentele în care oameni de status diferit petrec timp de calitate împreuna, trecând peste o bariera, care , de cele mai multe ori, este generata artificial.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
- seri de karaoke - discutii interactive tematice ( dizabilitatea, acceptarea ) Si daca... *evenimente externe independente ( criza, pandemie, risc, etc ) nu vor permite ca aceste întâmplari frumoase sa aiba loc si pentru ca acest proiect este gândit sa aduca bucurie persoanelor cu dizabilitati implicate , scopul acestuia va fi atins printr-o actiune diferita dar cu impact pozitiv . Persoanele cu dizabilitati vor primi, la domiciliu, pachete de îngrijire personala , în sacose de panza personalizate cu mesajul si contextul proiectului .
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Initiativa noastra raspunde, pe de o parte , nevoii clujenilor cu dizabilitati de a fi vizibili si acceptati ca membii activi ai comunitatii și, pe de alta parte, nevoii clujenilor valizi de a cunoaste mai mult despre provocarile oamenilor cu deficiente , pentru a-i accepta mai usor . Credem ca interactiunea directa e cea mai buna cale de inlaturare a stigmei sau prejudecatilor.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
studenti
Cum doriți să promovați această inițiativă?
In principal, prin canalele social media
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Cresterea gradului de incluziune sociala a persoanelor cu deficiente implicate , depasirea unor bariere si o mai buna întelegere de catre cei valizi a ce presupune dizabilitatea ( mituri, abordarea persoanei cu dizabilitate )
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger