Inițiative
număr voturi
57
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Cluj Making a Difference
Aleargă pentru un copac - Cursa Verde pentru Copii
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Echipa noastră s-a format în cadrul unei grădinițe, unde ne-am întâlnit inițial ca și colegi. Cu timpul, am început să ne cunoaștem mai bine și am realizat k că avem idei comune și o pasiune pentru inovație în educație. Împreună, am dezvoltat mai multe idei creative și inovatoare, pornind de la experiențele noastre diverse și abilitățile unice ale fiecăruia dintre noi. Suntem dornice să punem în aplicare aceste idei și să aducem o contribuție pozitivă în domeniul educației.

Locul derulării 

Baza Sportivă Gheorgheni

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Idea constă în organizarea unui eveniment care își propune să inspire și să implice copiii și comunitatea în protejarea mediului înconjurător. Participanții alergă pentru a primi un copac pe care să-l planteze, contribuind astfel la înverzirea spațiilor și la crearea unei moșteniri verzi pentru generațiile viitoare. Scopul evenimentului este să educăm și să motivăm oamenii să adopte un stil de viață sănătos și să fie mai conștienți de importanța protejării naturii pentru un viitor sustenabil.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

"Alergă pentru un Copac" - alergare cu starturi adaptate vârstei.. Grupa de Vârstă 3-5 ani - 500 metri Grupa de Vârstă 6-8 ani - 1 km Grupa de Vârstă 9-12 ani - 1,5 km Înainte de fiecare cursă, copiii vor fi întâmpinați cu bucurie de Zâna Roua, protectoarea pădurii, care îi va însoți la sesiunea de încălzire specială. Profesioniștii în fitness vor conduce încălziri personalizate, pregătindu-i pentru alergare și reducând riscul de accidentări.Mai mult decât atât, încurajăm părinții să alerge alături de copiii lor, promovând astfel un sentiment de unitate pentru întreaga familie. După fiecare cursă, fiecare copil va primi ghiduri despre plantarea și îngrijirea copacilor. Mai mult decât atât, fiecare mic alergător va primi un copăcel pe care să-l planteze la alegere. De asemenea, copiii vor fi invitați să se bucure de un candybar special.Aceasta reprezintă o modalitate sănătoasă de a-i răsplăti pentru eforturile lor.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Ne adresam unui set de nevoi semnificative ale comunității clujene și tinerilor în mod special. În primul rând, ideea noastră abordează nevoia de a promova un stil de viață activ și sănătos în rândul tinerilor. Într-o eră caracterizată de tehnologie și sedentarism, acest eveniment oferă o modalitate atractivă și distractivă de a încuraja mișcarea și activitatea fizică în rândul tinerilor. Prin încurajarea plantării de copaci și promovarea acțiunilor sustenabile, dorim să formăm generatii care să înțeleagă importanța conservării naturii și a resurselor, contribuind astfel la o comunitate mai verde și mai ecologică. În ceea ce privește comunitatea Clujeană, evenimentul nostru consolidează legăturile sociale și promovează participarea activă. Reunind familii, prieteni și vecini într-o activitate comună, se dezvoltă sentimentul de apartenență și solidaritate în comunitate.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul țintă este reprezentat în special de copii și tineri cu vârste între 3 și 12 ani, împreună cu părinții și membrii comunității din Cluj. Această inițiativă încurajează familii să participe activ, promovând mișcarea, implicarea ecologică și conexiunile comunitare.

Cum doriți să promovați această idee?

Planificăm să adoptăm o abordare creativă și captivantă pentru a promova inițiativa noastră. Îmbrăcată în costumul de Zână Rouă, vom vizita atât instituțiile educaționale, cât și parcurile din Cluj, împărtășind povești captivante despre eveniment și oferind pliante informative. În plus, ne vom folosi de puterea platformelor de social media pentru a distribui povești, videoclipuri și imagini, evidențiind importanța alergării și plantării copacilor.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul derulării ideii noastre, "Alergă pentru un copac," va fi profund și pe termen lung.Participanții vor dobândi o înțelegere mai profundă a beneficiilor alergării și a impactului pozitiv al plantării de copaci asupra naturii și calității vieții. Această inițiativă va crea un efect de inspirație și modelare a comportamentului în rândul tinerilor și copiilor. Prin implicarea activă în alergare și plantare, aceștia vor dezvolta obiceiuri sănătoase și ecologice care vor dura pe termen lung, contribuind astfel la creșterea unei generații conștiente și responsabile. . Această inițiativă va stimula participarea activă în comunitate și va crea un sentiment de mândrie în ceea ce privește contribuția fiecăruia la un mediu mai bun. În concluzie, efectul derulării ideii noastre va fi unul durabil și multifacetic, aducând beneficii pentru sănătate, mediu și comunitate, în timp ce inspiră și educă oamenii în legătură cu importanța mișcării, a protejării naturii și a colaborării pe

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger