Inițiative
număr voturi
103
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Framework
Împreună la teatru
Locul derulării inițiativei
Cluj-Napoca, spațiile de teatru independent din oraș
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
20 de cetățeni ai Clujului (10 persoane tinere și 10 vârstnici) se vor întâlni pentru a viziona 4 spectacole de teatru cu tematici sociale din spațiile independente din Cluj. În întâlniri separate, cei 20 vor dezbate subiectele și temele sociale ale spectacolelor. De asemenea, vom facilita întâlniri între participanți și managerii culturali și artiștii spațiilor vizate
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Vom viziona patru spectacole de teatru, vom face cunoștință cu managerii și artiștii spațiilor independente din Cluj și vom dezbate în întâlniri separate temele și subiectele prezentate în spectacole. Dezbaterile și întâlnirile cu managerii și artiștii vor fi facilitate de un mediator cultural.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Considerăm că dialogul și dezbatrea intermediate de produse artistice pot contribui la o mai bună cunoaștere a celui de lângă noi, mai ales a celor care sunt din afara grupurilor pe care le frecventăm în mod obișnuit.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim să promovăm inițiativa în toate cartierele Clujului. Activitățile sunt destinate atât tinerilor (18-35 de ani), cât și vârstnicilor (60+). Ne propunem să promovăm inițiativa în mediile online (rețele de socializare) și offline (Universități, Cluburile pensionarilor, Centrele de zi pentru vârstnici)
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Inițiativa va contribui la dialog între cele două generații. Grupurile țintă vor beneficia de intrare gratuită la spectacole și de dezbateri legate de cele mai importante teme din societate. Beneficiari indirecți sunt managerii și artiștii spațiilor artistice independente, care vor avea parte de un public mai divers, alături de care își vor putea testa politicile culturale. Considerăm că inițiativa va crește interesul grupului participant pentru artă și cultură și îi va familiariza cu noi spații de cultură în care își pot petrece timpul liber. De asemenea, prin medierea discuțiilor legate de spectacole, participanții își vor exersa discursul critic și vor avea bazele discursului critic legat de spectacolul de teatru
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj