Inițiative Câștigătoare
număr voturi
38
Sesiunea de vot s-a încheiat.
We are Something New
Mișcare în stil Disney
Cine sunteți voi, cum v-ați format?

Suntem un grup de tineri care au un scop comun, acela de a investi în educația și formarea copiilor, pentru a face din ei un beneficiu real pentru societate.

Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Eveniment fizic. Locația: Baza Sportivă Gheorgheni
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Statisticile oficiale arată că, România ocupă locuri fruntașe în ceea ce privește obezitatea infantilă. Lipsa de mișcare, obicieiuri alimentare greșite și o educație precară în ceea ce privește nutriția și sănătatea sunt principali factori care declanșează fenomenul de obezitate infantilă. Scopul nostru este acela de a aduce în prim plan activitățile sportive, într-un mod cât mai atractiv pentru copii. În acest sens propunem o serie de activități sportive într-un format cu totul special, copiii vor fi costumați în personajele lor preferate. De ce costumați? Deoarece știm că atenția copiilor este greu de captat uneori prin activități obișnuite, dorim ca această activitate să fie una cu totul diferită, de care să-și amintească. Activitățile sportive vor fi de așa natură încât copiii să le poată desfășura în siguranță, chiar și costumați.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Pentru această activitate, vom folosi costume de tip Disney, pe care copiii le vor îmbrăca și vor participa la diversele activități sportive pe care le vom desfășura. Vom avea activități diverse cum ar fi: ștafeta, jocuri de careu, competiții sportive pe echipe, etc. Activitățile principale din cadrul evenimentului vor avea loc în aer liber, în Parcul Sportiv Gheorgheni. S-a optat pentru această locație datorită grupului ţintă şi a traficului intens de copii ce vin la locul de joacă și pentru multitudinea de aparate sportive. Activitățile din aer liber se vor desfășura într-un mod nonformal. În prima fază va exista o etapă de întâlnire cu voluntarii, timp de o săptămână, după stabilirea inițiativei, pentru a discuta fiecare aspect ce ține de organizarea activității și detalii de logistică. Ulterior vom avea o etapă de promovare a evenimentului, etapă în care ne dorim să aducem la cunoștința comunității clujene evenimentul nostru și detaliile despre locație și data susținerii activităților. Programul evenimentului: Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10:00 - 14:00. În prima parte a evenimentului vom avea activități interactive de cunoaștere Prima activitate - costumarea copiilor în personajele Disney. Ulterior vom trece la o scurtă prezentare a personajelor. A doua activitate va acapara mare parte din durata evenimentului și va fi etapa propriu-zisă de jocuri. La finalul jocurilor vom avea o etapă de premiere. Premiile vor consta în cărți educative pentru copii. Evenimentul se va încheia cu savurarea unei gustări sănătoase.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Această inițiativă răspunde nevoii de implementare a unui stil de viață echilibrat în rândul celor mici, prin ridicarea gradului de conștientizare a importanței mișcării în viața de zi cu zi a copiilor, pentru o dezvoltare armonioasă, atât mentală cât și fizică.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul țintă este constituit din copiii participanți la evenimentul organizat din cadrul proiectului. Beneficiarii direcții al acestui proiect este publicul larg din municipiul Cluj Napoca, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, proveniți din grădinițe și școli partenere, nutritioniști, profesori de sport, voluntari locali.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
În vederea vizibilității proiectului și informării populației vor fi realizate materiale publicitare, story-uri cu hashtag #comoncluj, comunicate de presă, informarea școlilor și a grădinițelor din Cluj Napoca prin e-mail etc. Activităţile vor beneficia de o cât mai largă acoperire mediatică, prin utilizarea de diverse forme de comunicare (pagina de facebook, respectiv instagram). Pe pagina grupului nostru de inițiativă și a colaboratorilor vor fi afişate informaţii cu privire la proiect, ora și locul de desfășurare al evenimentului propus, evidenţiind sprijinul primit din partea Com’on Cluj-Napoca 2021. Tot în susținerea vizibilității se va expune cel puţin un afiş cu informaţii despre proiect într-un loc uşor vizibil, în locul de desfășurare a proiectului; Echipa de proiect va purta tricouri inscripționate.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
CARE CREDEȚI CĂ VA FI EFECTUL DERULĂRII INIȚIATIVEI VOASTRE? Inițiativa își dorește să atingă nevoia de cunoaștere a copiilor, în legătură cu aspectele de interes general din domeniul sănătății, importanța adoptării unui stil de viață sănătos pentru un viitor sustenabil. Un copil informat este o unealtă de aur în societate, așadar, indirect, vor beneficia de pe urma acestor activități toți aceia care fac parte din cercul în care copilul își desfășoară viața de zi cu zi(familie, colegi și profesori, prieteni, etc).
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare