Inițiative
număr voturi
161
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Discover Cluj
Lectură în aer liber
Locul derulării inițiativei
Parcul Central ”Simion Bărnuțiu” Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Lectura ne dezvoltă creativitatea, imaginația și ne dă aripi spre lumea viselor. Cred că cu toții ne amintim de povestile copilăriei și fascinația cu care le ascultam sau le citeam. Astfel, noi ca și echipă ne propunem sa readucem acea magie a povestilor și să organizăm ateliere de lectură în aer liber, dedicate copiilor. Proiectul presupune organizarea a doua ateliere de lectura pentru copii, cu varste cuprinse intre 2-12 ani. În prima parte vom discuta despre poveștile preferate și personajele cele mai iubite, iar apoi vom descoperi o serie de carti si povesti inedite. Cărțile din care ne vom inspira vor fi in limba engleză, întrucât suntem conștienți de faptul că limba engleză este vorbită în toată lumea, vrem ca prin aceste ateliere de lectura să le deschidem calea spre cat mai multe posibilitati. cartile pe care le vom rasfoi sunt scrise într-o manieră interactivă, ușoară și atractivă pentru copii. Pornind de la paginile cu ferestre, al stickerelor reutilizabile, wipe-clean, al celor cu sunete sau al paginilor care devin un poster în format A3, vom descoperi o mulțime de lucruri interesante. Evenimentul se va desfășura în Parcul Central “Simion Bărnuţiu”, Cluj-Napoca, în luna iulie (5 și 12 iulie 2019). Urmărim implicarea activa a unui număr de 50 de copii, din diferite medii. Ne propunem să creştem nivelul de socializare între copii, stimularea curiozităţii și creșterea dorinței pentru lectură în limba engleză.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
În cadrul Proiectului ”Lectura în aer liber” vor fi realizate diferite ateliere: -workshop: povestile copilăriei -atelier de lectura in aer liber -jocuri de rol -jocuri -prezentarea personajelor preferate -atelier de scris povesti
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Activitățiile gândite de noi răspund, în primul rând nevoii de implicare a copiilor în ateliere de lectură, care urmaresc cresterea gradului de socielaizare intre copii, dezvoltarea creativitatii, stimularea curiozitatii si cresterea dorintei pentru lectura in limba engleză.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Initiativa noastra, dorim sa o promovam in randul famililor și copiilor care provin din diferite medii, cu vârste cuprinse intre 2-12 ani. Promovarea acestei initiative se va facem atat in mediul online cat si prin impartirea de flyere, astfel incat sa aducem la cunoştinţă tuturor copiilor posibiitatea de a participa la Atelierul de Lectură in aer liber, unde se vor bucura de o serie de carti inedite.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
-Atelierele sunt dedicate tuturor copiilor din Cluj-Napoca, indiferent de mediul de provenienta, astfel credem că efectul iniţiativei va fi unul benefic pentru toţi copiii care vor participa în cadrul acestui proiect, întrucât vizăm cresterea gradului de socializare intre copii, dezvoltarea creativitatii, stimularea curiozitatii si cresterea dorintei pentru lectura in limba engleză în rândul celor mici.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj