Inițiative
număr voturi
32
Sesiunea de vot s-a încheiat.
HANDICOPE
do well, be well
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem niste tineri cu dizAbilitati si ne straduim sa fim membrii activi ai comunitatii nostre , prin actiuni ce sustin incluziunea si depasirea prejudecatilor , promovarea potentialului si a abilitatilor . Avem alaturi prieteni fara deficiente ce ne sprijina demersurile , firesc si empatic , pentru o comunitate a tuturor .
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Initiativa e , de fapt, declaratia unui grup de tineri clujeni cu dizabilitati, ca pot fi vizibili şi implicati în comunitate. In aceasta initiativa cei mai importanti sunt OAMENII. Cu sau fara nevoi speciale. Şi momentele în care oameni de status diferit pot realiza lucruri împreuna, trecând peste o bariera, care , de cele mai multe ori, este generata artificial. Propunem ca activitati: seri de sezatoare, ateliere creative handmade alaturi de persoane fara dizabilitati, seri tematice interactive.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Seri de șezatoare, ateliere de bijuterii lucrate manual ce vor avea la baza reciclarea , crearea din materiale neconventionale - reinventarea unor bijuterii vechi sau rupte aduse de participanti, oferirea în schimbul acestora a unora noi, create in cadrul șezatorilor sau din cele realizate deja de oamenii de la Handicope - seri interactive pe tematica dizabilitatii ( miturile privind dizabilitatea ), exercitii practice de asistenta a unei persoane în scaun rulant , de manevrare corecta a scaunului rulant Si daca... * evenimente independente externe ( criza, pandemie , risc) nu vor permite ca aceste întâmplari frumoase sa aiba loc si pentru ca acest proiect este gândit sa aduca bucurie persoanelor cu dizabilitati implicate , scopul acestuia va fi atins printr-o actiune diferita dar cu impact pozitiv . Persoanele cu dizabilitati vor primi, la domiciliu, pachete de îngrijire personala , în sacose de pânza personalizate cu mesajul si contextul proiectului .
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Initiativa noastra raspunde, pe de o parte , nevoii clujenilor cu dizabilitati de a fi vizibili şi acceptati ca membii activi ai comunitatii şi, pe de alta parte, nevoii clujenilor valizi de a cunoaşte mai mult despre provocarile oamenilor cu deficiente , pentru a-i accepta mai uşor . Credem ca interactiunea directa e cea mai buna cale de înlaturare a stigmei sau prejudecatilor.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
studenti
Cum doriți să promovați această inițiativă?
In principal, prin canalele de social-media
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
O mai mare deschidere fata de abilitatile şi nevoile noastre , reducerea stigmatizarii şi a stereotipiilor sociale , o mai buna inter-cunoaştere şi acceptare.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger