the Team
Ia un loc
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de tinere unite de aceeași pasiune pentru domeniul psihologiei și motivate de aceeași dorință de a avea o contribuție bună pentru comunitatea din jur.
Fizic, într-un spațiu amenajat tip cabinet psihologic
Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.
Ședințe individuale de consiliere psihologică, adresate aparținătorilor. Dorim să oferim sprijin persoanelor care, la rândul lor, sprijină pe cei aflați în suferință fizică și/sau mintală. În cadrul acestor ședințe desfășurate față-n față, aparținătorii vor avea prilejul să discute despre dificultățile lor emoționale. Vor lua un loc aici-și-acum pentru a fi ascultați. Vor găsi un spațiu sigur unde se pot despovăra de greutatea psihologică asociată îngrijirii unei persoane dragi.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?
Ne propunem să desfășurăm ședințe individuale de consiliere psihologică pentru aparținători - pentru acele persoane care au grijă de apropiații lor care se confruntă cu probleme de sănătate fizică și/sau mintală. Vom oferi ședințe gratuite pentru ca aparținătorii să fie puși, de data aceasta, în prim-planul atenției și îngrijirii lor. Îi vom invita să ia un loc în cabinet. Un loc unde pot găsi răspunsuri la întrebările lor și strategii eficiente în a-i sprijini în continuare pe cei dragi, având grijă și de ei înșiși. De asemenea, ne propunem să creăm resurse practice pe care le vom oferi aparținătorilor (ex. materiale informative, materiale cu tehnici eficiente, trusă pentru grija de sine) . Aceste resurse vor fi gândite cu scopul de a le reaminti aparținătorilor cum să aibă grijă de ei înșiși, cum să accepte limitele rolului lor și cum să-și îndeplinească propriile nevoi.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?
Prin această inițiativă răspundem atât nevoii de conștientizare a rolului aparținătorilor în comunitate, cât și necesității de a răspunde la nevoile acestora. Inițiativa noastră urmărește să îndeplinească nevoia de validare emoțională a experiențelor solicitante psihic și fizic pe care le au aparținătorii, să îndeplinească nevoia lor de a fi ascultați și de a li se oferi sprijin psihologic. Nu în ultimul rând, dorim să răspundem nevoii aparținătorilor de a verbaliza și împărtăși dificultățile emoționale, de a acorda atenție grijii de sine.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
, Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Persoanele care au grijă de apropiații lor care se confruntă cu probleme de sănătate fizică și/sau mintală (aparținătorii)
Cum doriți să promovați această idee?
Intenționăm să promovăm inițiativa pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram), prin realizarea unor postere de promovare și concursuri cu giveaways. Vom organiza și campanii online pe rețelele de socializare. De asemenea, dorim să promovăm și offline prin realizarea unor flyere și postere.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul inițiativei va fi de a îndeplini câteva din nevoile emoționale ale aparținătorilor (ascultare eficientă, împărtășire, sprijin psihologic). Ne așteptăm ca în urma ședințelor individuale și resurselor oferite, aparținătorii să aibă o stare de bine crescută, să se simtă încurajați în a avea grijă (și) de sine, în a fi atenți la propria sănătate mintală și fizică. Aparținătorii care vor beneficia de ședințele și resursele psihologice, ulterior vor ști mai bine cum să gestioneze momentele de copleșire emoțională și de oboseală psihică. De asemenea, vor învăța câteva strategii eficiente de reglare a propriilor emoții.
Înapoi la idei