Art team
Sing to me lights out
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem 3 studenți din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca uniți de pasiunea pentru artă și activități culturale. Echipa s-a format după conștientizarea contextului social actual care întâmpină dificultăți în promovarea laturii artistice a societății. Totodată, dorința de a oferi comunității un spectacol cultural adecvat nevoilor lor a conturat scopul grupului nostru.
Proiectul propus va avea loc într-un spațiu suficient de mare pentru numărul estimat de persoane, cum ar fi campusurile universitare (Observator, Mărăști) sau parcuri din oraș (Iulius Park).
Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.
În ultimul timp, Cluj-Napoca a devenit un mediu prielnic pentru evenimentele artistice și culturale. Cu toate acestea, dorința studenților de a participa la ele a scăzut considerabil. Ne dorim să readucem arta, indiferent de domeniul de activitate, iar prin proiectul nostru este șansa perfectă de a ne atinge obiectivul prin genurile de filme proiectate, prin sunetele de chitară și prin comunitatea pe care o creează. Aducem oamenii pasionați de muzică și film aproape unii de alții.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?
Proiectul debutează cu o seară de chitară, unde toți studenții sunt invitați să-și expună propriile cântece sau reinterpretări ale altor cântece celebre cu scopul de a bucura alte persoane pasionate de muzică și de a creea noi legături între studenții ce chiar au o pasiune pentru arta muzicală.
Apoi, în următoarea zi se va trece la o seară de film, ce are ca scop culturalizarea tinerilor prin proiecția a unuia sau mai multe filme vechi de natură psihologică, unde arta este îmbinată perfect cu actoria, iar astfel privitorii vor putea gusta din simțul artistic al regizorilor și înțelege mai multe concepte artistice și tehnici de transmitere a informației.
Este clar că acest mediu este favorabil ideii de a socializa și considerăm că aceste două evenimente din cadrul Sing to me lights out vor încuraja legăturile dintre persoane și bineînțeles cunoașterea și aprofundarea în detaliu a conceptelor artistice fie din spatele muzicii, fie din spatele filmelor.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?
Proiectul nostru se adresează tinerilor clujeni pasionați de artă și cultură care au nevoie de un mediu prielnic și accesibil pentru a se întâlni, pentru a se cunoaște și pentru a dezvolta conexiuni prin pasiunea pe care o împărtășesc. Deși sunt mulți tineri care au înclinații artistice, aceștia nu le valorifică, deoarece nu își găsesc oamenii potriviți pentru a crește în această arie. Totodată, ei au nevoie de evenimente potrivite pentru expunerea și validarea creațiilor muzicale prin care să se perfecționeze sau de seri de filme prin care să exprime simțul critic asupra unor concepte ecranizate.
În final, se creează o comunitate unde oamenii se încurajează reciproc și își propun diverse oportunități la care să performeze din nou. Cultura câștigă oameni talentați care se dezvoltă continuu, iar publicul iubitor de film și muzică câștigă mai multe evenimente potrivite pentru a se desprinde de cotidian.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul nostru țintă este reprezentat de studenții artiști care așteaptă oportunități de a se remarca pe plan local și care își doresc să expună public părerea despre o ecranizare.
Cum doriți să promovați această idee?
Dorim ca promovarea să fie realizată atât în mediul online, cât și fizic. Vom începe printr-un eveniment pe Facebook unde vor fi postări de teasing pentru artiștii ce vor veni și pentru eventual partenerii noștri.
În același timp vor fi postări și pe Instagram cu aceeași temă, apoi vom încerca să mergem și către persoane influente pentru a ne pune în prim plan.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Sunt două efecte principale pe care derularea ideii noastre le implică: studenții artiști au șansa de a se evidenția prin creațiile proprii și obțin validarea de care au nevoie pentru a continua procesul creativ, și oamenii iubitori de artă care au ocazia să se bucure de un eveniment creat special pentru gusturile lor.
Înapoi la idei