Inițiative
număr voturi
116
Sesiunea de vot s-a încheiat.
REFLECT
Mind-Body Sync
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Grupul Reflect este format din patru tinere psihoterapeute, Miruna Canache, Alexandra Sabou, Maria Stoia și Ioana Șuștac, care își doresc să promoveze psihologia bazatã pe dovezi științifice. Facultatea de psihologie și pasiunea pentru mintea umană au fost două ingrediente care ne-au adus împreună. Discutând în diferite contexte, ne-am dat seama că împărtășim aceleași valori, idealuri și că avem o etică profesională puternică. Astfel, grupul Reflect își asumă ca prim scop promovarea conștientizării și a importanței sănătății mintale. Misiunea noastră este să-i ajutăm pe oameni să reflecteze asupra propriei persoane, indiferent că este vorba despre rezolvarea problemelor sau despre dorința de dezvoltare. Credem în relațiile sănătoase ca bază pentru o viață împlinită.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Fizic: două workshop-uri (la Casa de Cultura a Studenților sau Biblioteca Județeană) și o activitate bazată pe mișcare în aer liber (într-o sală de sport). Online: un webinar live pe pagina de Facebook/Instagram a grupului de inițiativă Reflect.
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Una dintre principalele probleme întâlnite în rândul tinerilor este internalizarea standardelor nerealiste legate de imaginea corporală. Aceste standarde sunt promovate în special în spațiul virtual (de ex., social media), iar cercetările psihologice arată ca ele pot contribui la dezvoltarea problemelor emoționale și a tulburărilor alimentare. Inițiativa Mind-Body Sync își propune să sprijine formarea unei relații sănătoase cu propriul corp, prin evenimente ce au în centrul lor atât cunoașterea, cât și practica. O atitudine de apreciere față de corp se construiește pe două mari paliere: (1) Ce părere am despre corpul meu (imaginea corporală)? și (2) Cum arată acțiunile mele prin care îl îngrijesc (alimentația, mișcarea)?
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Principalele activități vor consta în: -2 workshop-uri/ module psihoeducative pe tema relației cu corpul și a relației cu mâncarea. Fiecare persoana care va participa la workshop-uri va afla informații referitoare la un mindset sănătos și flexibil pentru dobândirea echilibrului în raport cu imaginea corporala. În plus, participanții vor avea oportunitatea de a învăța strategii practice care sa permită transferul acestor cunoștințe în viața de zi cu zi. -O activitate în aer liber sau într-o sală de sport, în scopul conectării cu propriul corp. Participanții la aceasta activitate vor avea ocazia să-și îmbunătățească relația cu propriul corp prin exerciții de mindfulness și mișcare. -Un webinar live ținut de un specialist în domeniul fitness-ului și/sau al sănătății mintale pe pagina de Facebook/Instagram având ca temă așteptările față de propriul corp.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Principalele nevoi la care răspunde această inițiativă sunt: -Nevoia de a privi critic și detașat standardele legate de aspectul fizic promovate în social media; -Nevoia de a dezvolta o atitudine flexibilă față de comportamentul alimentar și față de imaginea corporala.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Persoanele cu niveluri crescute de insatisfacție corporală, persoanele cu obiceiuri alimentare nesănătoase și persoanele cu dificultăți în a aborda un stil de viața activ.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Inițiativa va fi promovată prin paginile de Facebook si de Instagram ale grupului de inițiativă Reflect, atât prin reclame sponsorizate, cât și prin colaborări cu partenerii Reflect.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Participanții își vor îmbunătăți relația cu ei înșiși și modul de gestionare a emoțiilor dificile în legătură cu propriul corp, învățând să se raporteze adaptativ la insatisfacția corporală. De asemenea, participanții vor dobândi instrumentele necesare pentru a facilita schimbările dorite.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger