Inițiative
număr voturi
120
Sesiunea de vot s-a încheiat.
MentAid pentru clujeni
Un loc pentru tine
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem o echipă de tineri psihologi și cercetători al căror interes comun este de a promova sănătatea mintală în comunitatea clujeană.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Fizic, într-un spațiu amenajat tip cabinet psihologic
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Ședințe individuale de consiliere psihologică, adresate aparținătorilor - celor care au grijă de apropiații lor care se confruntă cu probleme de sănătate fizică și/sau mintală. Scopul acestor ședințe gratuite este de a folosi sprijin persoanelor care care la rândul lor, sprijină pe cei aflați în suferință. În cadrul acestor ședințe desfășurate față-n față, în format individual, aparținătorii vor avea prilejul să discute despre dificultățile lor emoționale, să fie ascultați, să fie ei puși în prim plan. Vor găsi un spațiu sigur unde se pot despovăra de greutatea psihologică asociată îngrijirii unei persoane dragi, un spațiu unde pot găsi răspunsuri la întrebările lor și strategii eficiente în a-i sprijini în continuare pe cei dragi, având grijă și de ei înșiși.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
(1) Ședințe individuale de consiliere psihologică pentru aparținători (2) Creare de resurse practice pentru a fi oferite aparținătorilor (ex. materiale informative, materiale cu tehnici eficiente, trusă pentru grija de sine) (3) Crearea de materiale informative și de promovare
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Prin această inițiativă răspundem: (1) nevoii de conștientizare a rolului aparținătorilor în comunitate și de conștientizarea a importanței de a răspunde și nevoilor lor, (2) nevoii de validare emoțională a experiențelor solicitante psihic și fizic pe care le au aparținătorii, (3) nevoii de a oferi sprijin psihologic aparținătorilor, (4) nevoii de a verbaliza și împărtăși dificultățile emoționale, (5) nevoii de a fi ascultat, (6) nevoii de a acorda atenție grijii de sine.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Aparținătorii din comunitatea clujeană
Cum doriți să promovați această inițiativă?
(1) Pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram), prin realizarea unor postere de promovare și concursuri cu giveaways. (2) Campanii online pe rețelele de socializare. (3) Prin materiale de promovare offline (ex. flyere, postere).
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul inițiativei va fi de a îndeplini câteva din nevoile emoționale ale aparținătorilor (ascultare eficientă, împărtășire, sprijin psihologic). Ne așteptăm ca în urma ședințelor individuale și resurselor oferite, aparținătorii să aibă o stare de bine crescută, să se simtă încurajați în a avea grijă (și) de sine, în a fi atenți la propria sănătate mintală și fizică. Aparținătorii care vor beneficia de ședințe și resurse psihologice, ulterior vor ști mai bine cum să gestioneze momentele de copleșire emoțională, de oboseală psihică și vor învăța câteva strategii eficiente de reglare a propriilor emoții.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger