Inițiative
număr voturi
13
Sesiunea de vot s-a încheiat.
In medias res
In medias res
Locul derulării inițiativei
Municipiul Cluj, aer liber sau săli, online
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Prin proiectul nostru dorim să dăm o șansă tuturor tinerilor din școlile clujene pentru a putea discuta problemele care merită discutate prin publicațiile la nivel școlar și printr-o publicație centralizată online prin care să menținem o colaborare mai strânsă între tinerii clujeni. Totodată prin inițiativa noastră participanții ar dobândi cunoștiințe care țin de profesia jurnalistică, prin prelegeri și workshopuri ținute de oameni cu experiență în domeniu.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
- Consolidarea echipelor existente (sau a elevilor interesați în acest proiect) din cadrul școlior clujene - Sprijinirea activităților și a publicaților administrate de către aceste echipe cu scopul de ai "pune pe picioare", mai târziu ajutându-i în găsirea unui sponsor pe lungă durată - Înființarea unui canal oficial pentu o colaborare mai bună între redacțiile a tuturor școlilor clujene - Organizarea unor activități bilingve (prelegeri, workshopuri, etc., invitații fiind jurnaliști și scriitori clujeni) lunare sau bi-lunare în cadrul cărora să oferim elevilor interesați o aprofundare în aceste profesii - Crearea unei publicații centralizate online și offline pentru promovarea proiectului la nivel municipal, totodată creând un "hub" pentru tineri clujeni în care să publice continuu articole și texte literare care să aibă un efect pozitiv asupra comunității orașului nostru, oferind abilitatea tinerilor de a participa în problemele de natură socială din Cluj.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Proiectul nostru oferă o platformă nouă tinerilor din Cluj cu scopul de ai încuraja să devină cetățeni activi ai orașului nostru.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Promovarea acestei inițiative se va face în parte online, prin prezența pe rețelele sociale iar offline prin distribuirea unor materiale informative în unitățiile de învățământ și prin organizarea activităților la care tineri pot lua parte.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Tinerii interesați vor putea pune bazele unei publicații sustenabile, profesionale și productive în cadrul școliilor în care studiază, încurajându-i să discute deschis și constructiv problemele întâmpinate de ei. Publicația centralizată va servi ca un canal deschis prin care tinerii vor deveni cetățeni activi ai comunității noastre. Activitățiile cu scop didactic vor avea ca efect formarea unei generații de tineri aprofundate în profesiile de scriitor și jurnalist, interesate de viitorul orașului nostru și de situația ei.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj