Inițiative
număr voturi
150
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Garabonciások
Spectacol de teatru poetic, lectură comunitară de poezie și jocuri de societate
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Egyetemista diákok és dolgozó fiatalok vagyunk, spontán alakítottunk csapatot a Com'on Kolozsvár projekthez. Különböző kulturális rendezvényekről ismerjük egymást, célunk egy hasonló, kis kulturális, interaktív programot szervezni a Kolozsváron élő fiataloknak és idősebbeknek is.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Cluj-Napoca, Str. Mihail Kogalniceanu, o sală a unei școli din centrul orașului
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Inițiativa noastră este de a pune în scenă un spectacol de teatru poetic în limba maghiară cu artiști amatori, urmat de o lectură de poezie cu publicul. După eveniment, puteți servi o gustare și băuturi răcoritoare, puteți discuta cu artiștii amatori și puteți face cunoștință cu ceilalți participanți. De asemenea, la finalul evenimentului va fi organizat un joc de societate, în special pentru cei mai tineri. La finalul programului, participanții vor primi o insignă de poezie și o carte poștală.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Spectacol de teatru poetic; lectură comunitară de poezie; discuții opționale cu artiștii și ceilalți participanți, prăjituri, răcoritoare, apoi jocuri de societate.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
De-a lungul ultimilor ani, am văzut că atât tinerii, cât și maghiarii mai în vârstă din Cluj-Napoca, iubitori de cultură, au nevoie de evenimente culturale alternative care să nu dureze neapărat o seară întreagă și să se concentreze pe spectacolul în sine, ci să implice și publicul într-un anumit fel și să creeze oportunități de reflecție și discuții cu artiștii și participanții.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Tineri care locuiesc în Cluj Napoca și care vorbesc (și) maghiara, studenți și adulți și persoane mai în vârstă care sunt interesate de cultură.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Vom promova evenimentul pe rețelele de socializare, în școli și prin intermediul profesorilor. Evenimentul nostru este susținut ca partener de către Societatea Georgius Aranka din Cluj, și dorim să promovăm evenimentul și prin intermediul lor. De asemenea, dorim să creștem gradul de conștientizare a inițiativei prin afișarea de autocolante în limbile maghiară și română.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Pe termen scurt, ne dorim să creăm un efect cathartic asupra participanților prin spectacol și mai ales prin recitarea de poezie comunitară și dorim să creăm o oportunitate de a face noi prieteni, de a aprofunda prietenii și de a se apropia de literatură și de teatrul (de amatori). Pe termen lung, sperăm că evenimentul nostru va contribui la sentimentul și la percepția maghiarilor tineri și mai în vârstă din Cluj-Napoca că există evenimente culturale alternative în Cluj-Napoca care îi implică și îi ating pe participanți dintr-o perspectivă diferită, prin metode diferite, și care nu sunt doar despre artă în sine, ci și despre învățare activă, discuții și joacă.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger