Inițiative
număr voturi
28
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Vulturii din Țara Călatei – Kalotaszegi Turul
Nomadic lifestyle - equestrian show
Locul derulării inițiativei
RO: Cluj-Napoca, Cetățuie HU: Kolozsvár, Fellegvár
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Vulturii din Țara Călata, cunoscuţi şi sub numele de Călăreţii de la Stana sunt una dintre cele mai vechi trupe de reconstituire istorică din România, formată din călăreţi admirabili şi cai extraordinari. Asociația s-a format pentru păstrarea şi prezentarea tradiţiilor popoarelor nomade (sciţi, sarmaţi, huni, avari, cumani, maghiari) din secolele IV-XIV. Echipamentele, ţinuta, armele, harnaşamentul cailor au la bază modele folosite şi în ziua de azi de către popoarele nomade sau reconstituiri ale descoperirilor arheologice, ori după descrieri apărute în diferitele cronici. Majoritatea echipamentelor sunt confecționate de membrii asociației. Inițiativa noastră constă în organizarea unui spectacol cu cai, în cadrul căruia se prezintă viața nomadă, tehnici de luptă și vânătoare a popoarelor nomade, destinat în special copiilor și tinerilor clujeni. Inițiativa se caracterizează prin bucuria și entuziasmul legat de compania cailor și de posibilitatea de a călări. Sperăm, că proximitatea cailor va inspira participanții ca pe viitor să petreacă cât mai mult timp în natură și în compania animalelor.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
RO: - spectacol ecvestric - călărie pentru copii HU:- lovasbemutató - lovagás gyermekeknek
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
RO: Inițiativa noastră răspunde următoarelor nevoi ale comunității clujene: - nevoia de a petrece cât mai mut timp împreună cu familia, în cadrul unor activități atractive atât pentru copii, cât și părinți; - nevoia de a petrece cât mai mult timp în natură, în preajma animalelor; - nevoia de a avea activități în comunitate; - nevoia de a cunoaște istoria și cultura comunităților Clujului. HU: A kezdeményezésünk a következő igényekre válaszol: - olyan közös családi aktivitás, amely szülőknek és gyerekeknek egyaránt érdekes; - bátorítja a természetben, állatok környékén való időtöltést; - közösségi tevékenységekben való részvétel; - betekintést a kolozsvári magyar közösség történelmi és kulturális örökségébe.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
RO: Dorim să promovăm această inițiativă pe de-o parte online, în media online și pe rețele de socializare, precum facebook, și pe de altă parte, offline, prin afișe și flyere tipărite, respectiv publicare în ziare tipărite. Pe baza experienței anterioare, nu excludem nici promovarea prin radioteleviziune, în forma unor știri sau chiar emisiuni. Grupurile noastre țintă sunt în primul rând copii și familiile lor, respectiv tinerii clujeni, dar așteptăm cu drag orice altă persoană interesată. HU: A kezdeményezésünket egyrészt online, azaz az online sajtóban és közösségi oldalakon (mint például, a facebook), másrészt pedig offline, poszterek és szórólapok segítségével, valamint nyomtatott újságban való megjelentetéssel szeretnénk népszerűsíteni. Eddigi tapasztalataink alapján, nem zárjuk ki a rádióban és televízióban való népszerűsítést sem, hírek, riportok formájában. Célcsoportjaink elsősorban a kolozsvári gyerekek és családjuk, valamint a kolozsvári fiatalok, de szívesen látunk bármilyen más érdeklődőt is.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
RO: Inițiativa se caracterizează prin bucuria și entuziasmul legat de compania cailor și de posibilitatea de a călări. Sperăm, în primul rând că proximitatea cailor va inspira participanții, să petreacă cât mai mult timp în natură și în compania animalelor. Totodată, sperăm să facem cunoscută istoria și cultura unor popoare care au conviețuit cu animale, în special cai. HU: Kezdeményezésünket a lovak társaságából fakadó és a lovaglási lehetőség árasztotta öröm, lelkesedés határozza meg. Reményeink szerint, a lovak közelsége igényt teremt a résztvevőkben, hogy bizalommal keressék a természetben és az állatok társaságában végezhető aktivitásokat. Ugyanakkor, azt reméljük, hogy megismertethetjük olyan népeknek a kultúráját, amelyeknek a történelmét az állatokkal – főleg lovakkal – való együttélés határozza meg.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj