Inițiative
număr voturi
111
Sesiunea de vot s-a încheiat.
The Butterfly Effect
AniDeLiceu
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem 5 foști colegi de gimnaziu, reuniți datorită profesorilor care ne-au îndrumat în diverse proiecte. Din dorința de a ne pune amprenta asupra orașului nostru și de a aduce schimbări pozitive, ne-am decis să formăm o echipă și să ne transformăm visurile în realitate.

Locul derulării 

Online

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

Ideea noastră constă într-o platformă prin care să se prezinte toate liceele din Cluj, sortate după profile și specializări. Fiecare liceu va avea reprezentanți care vor sta la dispoziția elevilor de gimnaziu. Esența proiectului nostru este secțiunea de Q&A prin care elevii de gimnaziu au posibilitatea să le pună întrebări elevilor reprezentanți și să intre în contact cu aceștia.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Prezentarea și descrierea liceelor care să includă informații folositoare elevilor precum ce cluburi de activități extrașcolare au, ce oportunități apar în cadrul liceului, în ce domenii se excelează, media de la BAC etc. Zona de Q&A, unde elevii de gimanziu pot pune întrebări, iar reprezentanții, de la profi/specializări diferite, să le răspundă, să își exprime opinia, într-un mod obiectiv sau subiectiv, ca să îi ajute pe elevii de gimanziu să înțeleagă dacă acel liceu se potrivește nevoilor lui. Ca de exemplu: cum sunt profesorii de matematica? sau pe ce se pune accentul la specializarea de stiințele naturii?

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Poate una dintre cele mai importante decizii de care ne întâlnim în perioadă adolescenței este la ce liceu vrem să dăm, pentru că, până la urmă, acolo ne vom petrece următorii 4 ani din viață, ani care se presupun a fi cei mai frumoși. Și noi, ca elevi de gimnaziu, am înfruntat această decizie, însă, am identificat o problemă: cum să găsim informații despre liceele pe care le luăm în considerare, pe cine să întrebăm, cui să îi cerem părerea? Cum să luăm această decizie? Astfel, ideea noastră răspunde la nevoia elevilor de gimanziu de a avea acces la informații și păreri despre licee și de a lua o decizie informată și potrivită nevoilor lor.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Ne adresăm elevilor de gimnaziu, din clasa a 7 a sau a 8 a, dar și elevilor de liceu care doresc să se transfere.

Cum doriți să promovați această idee?

Prin Social Media, la Radio, prin intermediul Consiliului Elevilor
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Cu ajutorul platformei AniDeLiceu, vom facilita decizia elevilor de gimanziu cu privire la liceul la care vor să meargă și vom ușura din această greutate, dispersând nesiguranțele care apar în momentul acestei decizii. Elevii vor fi mai siguri pe deciziile lor, mult mai informați și mai pregătiți pentru viața de liceu, ceea ce va scădea din anxietatea care apare la această vârstă. Ne dorim ca în urma implementării ideii noastre să formăm o conexiune și o legătură între gimanziu și liceu, care să le ofere șansa elevilor de a lua decizie informată și potrivită nevoilor lor, pentru a nu-și regreta alegerea ani mai târziu.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger