Inițiative
număr voturi
15
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Mici Oameni Mari
Jocurile copilăriei
Locul derulării inițiativei
Baza Sportivă Gheorgheni
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Acest proiect este destinat oamenilor care au trecut de vârsta copilăriei și care doresc să petreacă o zi nemaipomenită, așa cum nu au mai trăit-o demult. Dorim să aducem nostalgia oamenilor prin clipe demult uitate și le dăm șansa de a retrăi emoțiile vârstei fragede.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Evenimentul va cuprinde activități care să reamintească oamenilor de copilărie prin jocuri interactive și cercuri de povești ale adulților în care aceștia vor împărtăși propriile experiențe din copilărie. Activitățile desfășurate în cadrul evenimentului vor fi: - Șotron - V-ati ascunsa - Săritul cu coarda - Țară, Țară, vrem ostași - Elasticul - Desene pe asfalt cu cretă - Statueta și altele Deschiderea evenimentul se va desfășura în zona special amenajată din cadrul "Bazei sportive Gheorgheni" unde vom facilita transmiterea de "Know-How" între generații. Dupa ce vom prezenta activitățile, vom încuraja persoanele adulte să povestească noii generații "Cum și-au petrecut copilăria" . Perioada de desfășurare a proiectului va coincide cu "Ziua Internațională a Copilului" (1 Iunie), astfel vom oferi fiecărui copil câte un pachet-cadou care va conține : fructe (banană, măr), bomboane/ ciocolate, creioane, brățări și pin-uri cu denumirea evenimentului. De asemenea, pentru asigurarea unei atmosfere agreabile, dorim amenajarea unui snack-point cu suc, apă, fursecuri, biscuiți, ciocolate și fructe.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Scopul proiectului este de a oferi comunității clujene posibilitatea de a se resimți copii și de a apropia oamenii de diferite vârste. Conștientizând problema actuală în care copii devin tot mai mult atrași de tehnologie, renunțând de cele mai multe ori la jocurile în aer liber, am dori să creem un mediu favorabil în care copiii să resimtă bucuria activităților exterioare. Un alt lucru îngrijorător în situația actuală este faptul că părinții fiind preocupați de viața profesională, nu au posibilitatea de a petrece suficient timp in familie.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim ca activitățile desfășurate să fie organizate într-o zonă care să permită derularea acestora în condiții favorabile, asftel ne-am gândit la „Baza sportivă Gheorgheni”. Promovarea se va face în mediul online prin postări perioadice pe rețelele de socializare, crearea unui eveniment care va fi distribuit, iar în mediul off-line în incintele școlilor și grădinițelor din Cluj-Napoca. Distribuirea de materiale publicitare.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul așteptat este de consolidare a relațiilor familiale, depășind barierele generațiilor și de încurajare a participanților să petreacă mai mult timp deconectați de tehnologie, reamintind de vechile jocuri și obiceiuri. Considerăm că prin activitățile propuse, vom reuși atingerea obiectivului atât pentru generația actuală cât și cea aterioară.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Da
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj