Inițiative
număr voturi
116
Sesiunea de vot s-a încheiat.
REactorii
Smells like teen spirit
Locul derulării inițiativei
Reactor de creație și experiment, Str. Petőfi Sándor, nr. 4, Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Proiectul Smells like teen spirit își propune organizarea a trei spectacole dedicate liceenilor, cu intrare liberă. Acestea sunt producții marca Reactor de creație și experiment din cadrul platformei Teen Spirit, spectacole ce au avut ca punct de plecare discuții și ateliere cu adolescenții clujeni și încercarea de a pune în lumină o serie de probleme de interes pentru ei . Pe lângă cele trei spectacole produse de Reactor, vom invita și un spectacol produs de liceeni, pentru o mai bună deschidere către grupul țintă, dar și pentru o mai bună promovare a întregului proiect. După fiecare din cele trei reprezentații vom invita publicul adolescent la discuții cu echipele artistice și cele de organizare atât în vederea consolidării relației dintre aceștia, cât și pentru a cunoaște direct impactul pe care îl au aceste spectacole create special pentru această categorie de public. De asemenea, ne dorim ca adolescenții să facă cunoștință cu spațiul cultural independent Reactor, unde se produc spectacole de teatru social, politic, documentar, și se propun proiecte diverse cu teme de actualitate. Nu în ultimul rând, ne dorim să implicăm direct voluntarii Reactor în organizarea și implementarea proiectului, date fiind interesele acestora, și anume de a se implica și altfel în sistemul de funcționare a spațiului și de a învăța despre etapele de derulare ale unui proiect de amploare. Atât spațiul pentru organizarea evenimentelor, cât și necesarul logistic vor va fi puse la dispoziție gratuit de asociația Reactor de creație și experiment . Vom emite un comunicat de presă și vom organiza promovarea evenimentelor în spațiile-țintă, și anume liceele din Cluj-Napoca, atât pe cale directă – afișe și flyere – cât și pe cale media, prin rețelele de socializare. Proiectul va avea loc în luna mai 2019.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
În cadrul proiectului nostru, vor avea loc trei spectacole de teatru dedicat adolescenților - Dispariția, regia Leta Popescu, În viitorul apropiat, regia Cristian Ban, Planeta manipulare S1.0, regia Delia Gavlițchi - alături de un spectacol invitat, produs de liceeni. iar după fiecare din aceste reprezentații, publicul adolescent este invitat la discuții și dezbateri pe temele propuse de fiecare din cele patru spectacole.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Observând o lipsă acută a spectacolelor dedicate adolescenților în Cluj-Napoca, noi credem că proiectul nostru răspunde direct nevoii tinerilor de a asista la spectacole de teatru dedicate lor și create cu ajutorul lor și de ei prin discuții și ateliere realizate în liceele din Cluj-Napoca.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Proiectul nostru se adresează adolescenților clujeni, iar promovarea se va realiza atât în cadrul liceelor din oraș, prin invitații directe și distribuire de materiale promoționale, cât și în mediul online, cu ajutorul rețelelor de socializare si a unui comunicat de presă.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Noi credem că, oferind acces gratuit adolescenților la spectacole de teatru dedicate lor, vom ajuta tinerii să se apropie de teatru și să cunoască mai bine atât oferta culturală a Clujului, cât și diversitatea ei.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj