Inițiative
număr voturi
190
Sesiunea de vot s-a încheiat.
minimalist
Intermediar: tu cât reziști?
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem trei studente de la Facultatea de Teatru și Film din Cluj -Napoca, de la actorie , respectiv teatrologie. În urma unor colaborări anterioare, am realizat că funcționăm bine ca echipă și că avem viziuni similare despre ce înseamnă și cum ar trebui să arate un produs artistic. Astfel am decis să formăm acest grup pentru a putea implementa proiecte longevive care să aducă la suprafață subiecte “tabu” ( de ex. relația cu propriul corp, lupta împotriva abuzului, gestionarea bolilor psihice).

Locul derulării 

Centrul pentru tineret Cluj-Napoca

Dați-ne o scurtă descriere a ideii în limba română.

„Intermediar: tu cât reziști?” pornește de la dorința de creare a un performance interactiv prin care să aducem în discuție relația individului cu propriul corp. Termenul de „intermediar” reprezintă la bază contextul personajului principal, Anastasia, care se află între lumea exterioară, superficială când vine vorba de aspectul fizic și lumea utopică din capul ei, unde poate să facă tot ce simte fără prejudecăți. Tema principală o reprezintă așadar lupta stereotipurilor cu propriul corp.

Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul ideii?

Prima activitate va fi rezervarea spațiului- în septembrie putem verifica disponibilitatea Centrului pentru Tineret Cluj-Napoca. În cazul în care spațiul nu este disponibil avem în vedere și alte spații- Cinema Dacia, Cinema Mărăști, Casa Tranzit, Reactor. Restul activităților se axează pe ridicarea performance-ului: scrierea textului, a conceptului regizoral, pregătirea performer-ului, repetiții, procurarea materialelor necesare și crearea spațiului. De asemenea vrem să avem repetiții deschise și sesiuni de feedback cu public restrâns în scopul perfecționării pentru premiera propriu zisă.

Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde ideea voastră?

Ideea noastră răspunde în mod direct semnalelor de alarmă oferite de tinerii care se confruntă cu probleme de sănătate create de obsesia de a avea un corp perfect, sau a celor care duc o luptă de a se simții confortabili în pielea lor. Tinerii au nevoie de un sprijin moral, să știe că nu sunt singuri în acest traseu, și considerăm că prin intermediul performance-ului putem să venim cu alternativă directă de creare a unei relații sănătoase cu ei înșiși. Proiectul, făcut de tineri pentru tineri vrea să ajungă cât mai aproape de schimbarea de care grupul indentificat are nevoie.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul țintă este unul social bazat pe etapele cu care vine fiecare schimbare de vârstă, indiferent de studii, job, rasă, naționalitate. Fiecare corp este unic în felul său, însă toți trecem prin aceleași etape de dezvoltare fizice, indiferent de mediul de proveniență.

Cum doriți să promovați această idee?

Cum am menționat, vrem să promovăm atât prin intermediul social-media (Instagram, TikTok, Facebook) cât și în mediul fizic, prin stickere cu citate scurte atrăgătoare din textul scris de dramaturgul proiectului și postere/afișe prin cafenelele frecventate de tinerii grupului țintă.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Având în vedere faptul că ne aflăm în ipostaza de studente, acest proiect reprezintă un prim pas în formarea noastră în sectorul independent. Urmărim să ne închegăm ca și grup, pentru realizarea unor viitoare proiecte împreună, și de asemenea, vrem ca proiectul pe care vi-l propunem să abie parte de longevitate. Vrem ca tinerii pentru care îl creem să se regăsească în ceea ce ne propunem să transmitem și să formăm o comunitate compactă.

Înapoi la idei

Scrie-ne pe Messenger