Inițiative
număr voturi
91
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Do it yourself
Serie de workshopuri - Inițiere în tâmplărie, sudură, croitorie
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem o croitoreasa, un tamplar/sudor si un tamplar in devenire. Ne-am cunoscut intamplator avand atelierele in acelasi fabrica. Suntem pasionati de domenile in care lucram. Fiecare ne-am invatat pe cont propriu meseria si ne-am creat singuri un trai din asta. Vazand ca in ultimii ani s-a format un interes mare pe aria de DIY ne-am propus sa ne impartasim cunostintele cu alte persoane care sunt interesate.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Fabrica Napoart, Cluj Napoca, strada Câmpina numărul 62
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
În ultimii ani a devenit din ce în ce mai popular conceptul de DIY (do it yourself) adică ideea de a face ceva cu mâinile tale. Am văzut foarte multe persoane curioase în jurul nostru referitor la aceste domenii așa că ne-am propus să le oferim posibilitatea de a le încerca, de a învăța despre ele. Dorim să le oferim șansa participanților de a încerca aceste meserii ajutându-i ca sfaturi și cunoștiințe atât în teorie cât și în practică pentru că, cum a fost și în cazul nostru, acestea pot deveni un hobby nou sau chiar o carieră.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Dorim să-i invităm pe participanți în atelierele noastre unde vom crea ceva împreună, un obiect pe care fiecare îl va lua acasă cu ei. Pe parcursul worksoppului le vom explica cum funcționează domenile noastre, cum se creează ceva, cum funcționează uneltele, sculele pe care cu îndrumarea noastră le vor și încerca. Îi vom ajuta cu sfaturi despre cum se pot porni și ei pe drumul acesta și le vom răspunde la toate întrebările legate de aceste meserii. Seria de workshopuri pe care ni l-am invizionat ar cuprinde câte patru workshopuri din fiecare domeniu. Fiecare ocazie ar dura cam 4-6 ore.
Cărei nevoi a comunității clujene sau nevoi specifice tinerilor credeți că răspunde inițiativa voastră?
Simțim că aceste domenii au fost neglijate timp de mai multe decenii în ciuda faptului ca există un interes din ce în ce mai mare pentru ele. Vrem să le oferim participanților șansa de a simți satisfacția pe care o simți când creezi ceva cu mâinile tale. Nu în ultimul rând, vrem să-i încurajăm să încerce lucruri noi și să își dezvolte abilități noi.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Considerăm ca oricine poate fi capabil să creeze ceva cu mâinile lor singurul lucru de care au nevoie este să fie curioși și un pic încurajați și îndrumați.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Platforme de socializare, anunțarea directă a cunoștiințelor care ar putea fi interesați.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Considerăm că o asemenea inițiativă ar putea fi punctul de pornire al unui nou hobby sau chiar al carieri pentru mai mulți oameni. Suntem convinși de faptul că participanții ar deveni consumatori mai responsabili înțelegând cum funcționează aceste domenii.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Cluj for European Year of Youth 2022
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare
Scrie-ne pe Messenger