Inițiative
număr voturi
130
Sesiunea de vot s-a încheiat.
REactorii
Reactor#Spălător
Locul derulării inițiativei
Reactor de creație și experiment, Str. Petőfi Sándor, nr. 4, Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Inițiativa grupului nostru este de a încuraja dezvoltarea talentelor artistice și, mai presus de-atât, expunerea acestora cu îndrăzneală și lipsite de inhibiții, prin oferirea unui spațiu sigur, comunicativ și prietenos, cu ajutorul unei echipe care oferă susținere continuă în acest proces. Intenția din spatele acestui eveniment este de a „scoate de la naftalină” lucrările care, din varii motive, au fost abandonate prematur, uitate sau respinse, idee care se aplică și altor talente artistice care nu dau naștere unor produse materiale, spre exemplu cele performative. Perioada derulării proiectului este în luna mai 2019. După ce temele primelor 2 ediții au fost grafica (desen, pictură, desen, expuse într-un vernisaj) și o proiecție de scurt-metraje, în 2019 vrem să deschidem porțile către cei pasionați de dans.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
- Lansarea unui Open Call, care invită dansatori și coregrafi să se înscrie la proiectul nostru cu cu propriile creații - Selecția 10-12 dansatori/coregrafi/grupuri în vederea participării la proiectul nostru - O săptămână în care fiecare dintre aceștia își adaptează ideile la spațiul nostru - Realizarea unui spectacol-experiment de dans, în luna mai , în care fiecare din acești dansatori/coregrafi/grupuri își vor prezenta public momentul artistic.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
În Cluj, fiind, în primul rând oraș universitar, sistemul educațional, pe alocuri defectuos, își face efectul resimțit asupra exprimării libere și creativității native în tinerii care sunt încă în dezvoltare, iar în al doilea rând, oameni care fac parte din forța de muncă se văd nevoiți să renunțe la hobby-urile pe care le au în detrimentul randamentului la locul de muncă. În plus, trupele de dans independente, coregrafii și dansatorii independenți întâmpină dificultăți în momentul în care vor să își expună creația public. Acestea fiind spuse, vrem să scoatem la lumină munca, imaginația, curajul și talentul care au contribuit la crearea actului de dans și să le oferim un cadru în care aceștia să își valorifice creația.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupurile țintă sunt trupe de dans independente, coregrafi și dansatori independenți, în general oameni pasionați de dans, fără restricții de vârstă, acreditări sau recunoaștere publică. Promovarea se va face, în principal, pe rețelele sociale, dar vor exista si materiale promoționale, precum afișe, stickere, fly-ere etc.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Vrem ca oamenii care participă la acest program să îl vadă ca pe un impuls spre împlinirea lor personală. Mai departe sperăm să transmitem un mesaj civic, încurajator către cei care simt că au fost nedreptățiți în aceste privințe, ori au ales să își neglijeze această latură în detrimentul ”utilului”.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj