Inițiative
număr voturi
157
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Floricelele
Debattle
Locul derulării inițiativei
Sală de evenimente,din Cluj Napoca, stabilită ulterior
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Debattle este o competiție de dezbateri academice pentru studenți, pe formatul British Parliamentary restrâns (două echipe ale Guvernului, două ale Opoziției, toate de câte trei oameni, fiecare având cate un discurs de 5 minute). Competiția va aduce în atenția publică idei și inițiative ce generează un schimb constructiv de opinii. Team cap-ul competiției este unul de 8 echipe, punându-se la dispoziție un training în care participanții vor învăța bazele argumentării. Subiectele dezbătute vor fi puse la punct în urma unui brainstorming realizat de grupul de inițiativă, iar noutatea pe care acesta o aduce este că tema abordată va evidenția informațiile despre reprezentarea studențească. Astfel, cunoștințele din cadrul structurilor de reprezentare sunt ușor transmise, atât studenților din Cluj cât și doritorilor de a afla cât mai multe din acest domeniu.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
- traininguri de public speaking - activități de pregătire a meciului de dezbatere: meciuri demonstrative - meciul în sine (dezbatere și arbitrare) - deliberarea juriului - feedback participanți - premierea participanților
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Acest proiect aduce în prim plan problematica reprezentării în cadrul universitar, contribuind totodată și la dezvoltarea tehnicilor de vorbit în public și a celor de susținere a unor argumente valide pe teme de importanță vitală. Astfel, tinerilor li se oferă șansa de a se dezvolta atât personal cât și profesional, într-un cadru semi-formal, adecvat categoriei de vârstă din care aceștia fac parte. Este cunoscut că există zeci de tineri care sunt din ce în ce mai depresivi deoarece le este teamă să expună problemele pe care le au, sau le este frică să își depășească temerile. În România, frecvenţa cazurilor de suicid la tinerii de 15 - 25 ani este cu circa 50% peste media europeană (conform mediafax.ro) . Adresându-ne acestei categorii, suntem pregătiți să îi ajutăm prin tehnicile de public speaking prezentate ca o modalitate de terapie.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupurile țintă vizate de acest proiect sunt tinerii din mediul universitar clujean sau tinerii între 14-35 de ani ce doresc să cunoască mai multe despre reprezentare sau care pur și simplu doresc să ia parte la o dezbatere, realizând o activitate competitiv-relaxantă. Promovarea se va desfășura atât în mediul online cât și offline. Modalități de promovare online: -spoturi video și postări/share-uri pe grupurile de facebook dedicate comunităților de tineri clujene Modalități de promovare offline: -spoturi audio la radio din campusurile Studențești -afișe -flyere -invitații la eveniment
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Efectul principal este acela de a oferi tinerilor curajul să se exprime, atât în public cât și în grupurile de prieteni din care aceștia fac parte. Totodată, un efect notabil este acela că studenții vor fi informați asupra problemelor ce îi afectează în mod direct la nivel universitar și de reprezentare. De asemenea, ne dorim și responsabilizarea studenților întrucât vrem să îi facem conștienți de existența problemelor actuale din facultate.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj