Inițiative
număr voturi
127
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Floricelele
Culisele Succesului
Locul derulării inițiativei
Sală de evenimente din Cluj-Napoca, stabilită ulterior
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Culisele Succesului este un proiect, în cadrul căruia, câteva dintre cele mai de valoare personalități din România vor veni în fața studenților pentru ca împreuna cu aceștia să ridice cortina care ascunde secretele unei cariere de succes! Proiectul se va desfășura în perioada 18-28 Noiembrie, începând cu ora 19:00. Speakerii vor veni în fața participanților și vor povesti despre alegerile pe care le-au făcut în viață și drumul pe care l-au urmat pentru ajunge în punctul în care se află în momentul de față.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Activitățile ce vor fi realizate vor fi următoarele: 1. Discursuri motivaționale și povești de viață ale mai multor personalități din România, cât și momente demonstrative alături de ei. 2. Sesiune de Q&A pentru speakeri 3. Tombolă cu diverse premii 4. Coffee Break-uri între discursuri
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Cu ajutorul acestui proiect aducem în prim plan nevoia comunității de afirmare socială și profesională, prin depășirea capacităților și maximizarea potențialului propriu. Ne dorim să combatem anxietatea socială, cea mai comună formă de tulburare, ce afectează 14% din oameni la un moment dat în viaţa lor, în special pe tineri. Este cunoscut că izolarea creată de anxietatea socială poate duce la singurătate şi depresie (conform Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză). Inițiativa noastră servește tinerilor drept șansa de a se dezvolta atât personal cât și profesional, într-un cadru semi-formal, adecvat categoriei de vârstă din care aceștia fac parte. Suntem conștienți de nevoile acestora și pregătiți să îi ajutăm pe tineri prin orice modalitate.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupurile țintă vizate de acest proiect sunt tinerii din mediul universitar clujean sau tinerii între 14-35 de ani ce doresc să afle cât mai multe povești de succes, sau pur și simplu să se inspire din discursul motivațional al speakerilor. În ceea ce privește promovarea evenimentului, aceasta va fi făcută atât în mediul online cât și offline. Promovarea în mediul online va fi realizată prin crearea unui eveniment pe platforma de socializare Facebook, în cadrul căruia se vor prezenta materiale de promovare ce au ca scop conturarea evenimentului. Pentru a fi siguri că evenimentul va avea parte de o promovare cât mai reușită, vom realiza afișe și vom împărți flyere.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
După ce am observat îndeaproape mai multe eșantioane de persoane, am ajuns la concluzia că în ciuda potențialului ridicat pe care o mare parte din tineri îl au, lipsa acută de motivare și respectiv îndrumare se dovedesc a fi decisive când vine vorba de alegerea drumului corect în viață. Prin această inițiativă ne propunem să înlăturăm acest impediment din calea dezvoltării tinerilor și să ajutăm la formarea unei viziuni cât mai clare despre pașii pe care ar putea să îi urmeze pentru a ajunge la o carieră de succes. Considerăm că acest eveniment va avea ca efect încurajarea tinerilor să își depășească limitele, să lupte pentru ceea ce își doresc și să schimbe viitorul României.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj