Inițiative
număr voturi
14
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Phoenix Girls
Recool
Locul derulării inițiativei
Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
In comunitatea clujeana si nu numai, lipsesc intr-o proportie destul de mare cunostintele despre importanta colectarii selective a deseurilor si impactul pe care lipsa reciclarii il are asupra naturii. Prin aceasta initiativa ne propunem sa educam elevii scolilor din Cluj-Napoca despre importanta reciclarii si faptul ca aceasta porneste de la initiativele personale si chiar prin gesturi marunte se poate contribui la scaderea poluarii si aruncarii deseurilor in locurile publice. Odata ce tanara generatie înțelege modul in care reciclarea ne influenteaza viitorul si ca lipsa acesteia dauneaza populatiei, elevii vor actiona mult mai responsabil.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
In cadrul initiativei, elevii vor participa la workshopuri si ateliere in care li se vor prezenta informatii generale despre ce inseamna reciclarea, pasii pe care trebuie sa ii urmeze ca sa colecteze deseurile selectiv. Mai apoi, vor avea loc spatii de creatie in care chiar elevii vor putea veni cu idei despre constientizarea importantei reciclarii in randul tinerilor clujeni, respectiv moduri concrete prin care pot elevii contribui la reciclare si cum se poate introduce in scoli
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Conform presei locale, mai putin de 17% din totalul deseurilor clujene sunt reciclate, iar in Cluj-Napoca exista doua baze de colectare selectiva a deseurilor, care asigură colectarea selectivă automată a variate tipuri de deșeuri și oferă recompensă celor care le utilizează. Aceste aspecte trag un semnal de alarma in aceasta directie, intrucat si in putinele locuri din oras in care exista pubele in care se pot arunca deseurile selectiv (hartie, plastic, sticla), cetatenii nu colecteaza in acest mod, pentru a facilita mai apoi reciclarea. Asadar, lipseste educatia in aceasta directie, iar daca de la varste fragede copiii inteleg de ce este foarte important sa recicleze, vor actiona in consecinta.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Grupul tinta al proiectului sunt elevii clujeni, iar modul prin care vom ajunge sa promovam direct initiativa este comunicarea cu directorii si cadrele didactice ale scolilor, pentru a putea informa elevii si parintii de oportunitatea participarii la aceasta initiativa. De asemenea, vom incerca promovarea rezultatelor acestui viitor proiect in comunitatea clujeana, la radio si pe retelele de socializare.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
In urma desfasurarii acestei initiative, ne propunem ca in toate scolile de unde vom avea participanti se va colecta selectiv, mai ai apoi elevii care au luat parte la initiativa vor raspandi cunostiintele pe care le-au dobandit in randul prietenilor si familiilor lor. De asemenea, speram ca majoritatea participantilor vor implementa si in propriile lor camine colectarea selectiva si reciclarea.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj