Inițiative
număr voturi
44
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Cutia cu Carti
Cutia cu Carti
Locul derulării inițiativei
Scarile de bloc
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Prin proiectul nostru, care deja se deruleaza in Cluj-Napoca, urmarim sa promovam lectura si interactiunea sociala in comunitatile din Cluj-Napoca. Initiativa prevede amplasarea de cutii cu carti in scarile de bloc din oras, unde se aduc carti donate de membrii comunitatilor respective si nu numai, care pot fi imprumutate de catre ceilalti membri. De asemenea, am amplasat, cu ajutorul partenerilor nostri de la Fundatia Inocenti, o cutie cu carti pentru copiii si parintii copiilor internati la Spitalul de Recuperare din oras.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
- Evenimente de promovare a conceptului in Cluj (pana acum, am avut evenimente asemanatoare la Bookstory) si vom mai avea un eveniment pe 14 decembrie la Cluj-Napoca - Conferinte despre lectura - Ateliere de lectura pentru copii - Achizitie de carti - 50 de titluri pentru copii, pentru cutia din spital si alte cutii din alte spitale - Adaugarea de cutii cu carti in statiile de transport public din Cluj-Napoca -Adaugarea de cutii cu carti in Parcul Central
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Nevoia de comuniune; eu am trait 2 ani in Statele Unite ale Americii si am fost impresionata de valoarea comunitatii; consider ca acest oras are nevoie de comunitati locale active, coagulate in jurul unor valori, cum ar fi lectura si impartasirea cu celalalt.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
In momentul de fata, avem 7 cutii in oras; dorim sa avem mai multe si in mai multe cartiere (pana acum, avem in Gheorgheni, in Manastur si pe str. Horea). De asemenea, dorim sa continuam parteneriatul cu fundatia Inocenti. Mai vrem sa amplasam cutii cu carti in statiile mari de transport in comun.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Cititorii vor avea acces la carti despre care, uneori, nu stiu, isi vor imbogati aria de cunostinte, isi vor cunoaste mai bine vecinii si vor interactiona mai mult cu ei. In ceea ce priveste latura umanitara, copiii internati si parintii lor vor avea resurse pentru activitati auxiliare in timpul tratamentelor din spital.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj