Inițiative
număr voturi
129
Sesiunea de vot s-a încheiat.
Apartenența
Vernisaj ”Lupta ochiului cu privirea”
Locul derulării inițiativei
Spațiu de expoziție, Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
”Lupta ochiului cu privirea” este o expoziție de pictură a doi tineri artiști din Republica Moldova, Victor Frimu și Radu Negru. Cei doi tineri sunt pictori ai Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, din Chișinău. Lucrările artiștilor au fost în expoziții sau colecții particulare în Republica Moldova, România, Ungaria, Austria, Rusia, Ucraina, Canada, Marea Britanie, Germania, Franța, Suedia ș.a. Picturile vor fi, în premieră, la Cluj-Napoca, în prezența artiștilor la lansarea evenimentului.
Ce activități vor fi realizate în cadrul inițiativei?
Ideea proiectului constă în realizarea unei expoziții deschise publicului larg, în colaborare cu tinerii artiști Victor Frimu și Radu Negru. Deschiderea expoziției va avea loc în prezența celor doi pictori și va fi deschisă pentru a fi vizitată de către clujeni. De asemenea, urmărim prin acest proiect, inițierea unei discuții între tinerii artiști din Chișinău și cei din Cluj-Napoca, pentru un schimb de know how și pentru inițierea unor colaborări/vizite de studiu.
Cărei nevoi a comunității clujene credeți că răspunde proiectul vostru?
Inițiativa răspunde nevoii comunității clujene de a se implica în ceva inedit, de a se bucura, în premieră, de creații artistice și de schimbul de experiență între tinerii artiști din Chișinău și Cluj-Napoca. De asemenea, prin acest proiect, urmărim familiarizarea publicului clujean cu creațiile artiștilor de peste Prut și trezirea interesului acestora pentru produsele culturale ale artiștilor români de pretutindeni.
Unde, către ce grupuri țintă și cum doriți să promovați această inițiativă?
Proiectul nostru se adresează tuturor iubitorilor de artă, persoanelor pasionate de pictură și doritorilor de a vedea o altă viziune pusă pe pânză. Întrucât nu există o limită de vârstă, oricine poate vizita expoziția având chiar posibilitatea de achiziționare pentru colecția personală a tablourilor. Inițiativa noastră va fi promovată atât în mediul online, pe rețelele de socializare și prin parteneriate media, cât și în mediul offline, prin distribuirea de materiale tematice creative de promovare. Unul din grupurile noastre țintă sunt elevii și studenții de la instituțiile de învățământ din domeniul creativ. Acest proiect este unul pilot și are ca scop crearea unei legături de colaborare și schimb de experiență între artiștii din Cluj-Napoca și Chișinău.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Prin acest proiect, pe lângă faptul că dorim să aducem un element de noutate și diversitate evenimentelor culturale din Cluj-Napoca, ne propunem să prezentăm câteva povești ale tinerilor artiști români originari de peste Prut. Pictorii Victor Frimu și Radu Negru fac parte din echipa Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. Acesta este unul din puținele teatre din lume care optează pentru pictarea decorului în schimbul variantei printate. Astfel comunitatea clujeană admiră o parte din lucrările celor doi artiști care de ani de zile pictează decorul din piesele teatrului. Cei interesați vor putea afla mult mai multe despre ce înseamnă pictura de decor.
Aveți nevoie să lărgiți grupul vostru cu noi membri pentru implementarea inițiativei?
Nu
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Cluj-Napoca 100
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Asociația Fapte
  • Niște Oameni
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj