Procedură vot

Cine poate vota?

Oricare persoană care dispune de un cont de Facebook. Dacă o persoană nu are încă un cont își poate crea unul și în perioada derulării votului. 

Persoana care deține un cont Facebook declară înainte de exprimarea votului relația sa în raport cu municipiul Cluj-Napoca (trăiesc/studiez/lucrez în Cluj-Napoca), faptul că are o vârstă mai mare de 14 ani la momentul votului și că este de acord cu regulamentul de vot. 

Datele personale ale fiecărui utilizator vor fi gestionate de către Grupul PONT, în conformitate cu termenii și condițiile prezentate în politica generală a Grupului PONT cu privire la protecția datelor personale.

Cum se poate vota?

Votul poate fi exprimat pe pagina web www.comoncluj.ro - secțiunea VOTEZ INIȚIATIVELE, intrând pe descrierea unei inițiative și apăsând butonul VOTEZ. Platforma va evidenția numărul de voturi rămase disponibile și faptul că inițiativa a fost votată deja de utilizator (dacă este cazul).

Fiecare persoană are dreptul la maximum 10 voturi exprimate pentru 10 inițiative. O inițiativă nu poate fi votată de mai multe ori de către aceeași persoană. Odată ce a fost acordat, votul nu poate fi retras.

Probleme tehnice cu votul?

Dacă întâmpini probleme tehnice cu votul, te rugăm să încerci următorii pași:

1. După autentificarea pe Facebook în browserul tău apare mesajul de eroare „JSSDK Unknown Host domain”?

Această problemă vine de la sistemul Facebook. Te rugăm să încerci să votezi pe un alt dispozitiv sau printr-un alt browser.

2. Apare cuvântul „Logout” în loc de autentificarea Facebook?

În acest caz, Facebook funcționează în fundal și site-ul web detectează conexiunea la Facebook, dar nu te identifică. Aici te rugăm să apeși butonul „Logout” și apoi butonul „Login”, deci deconectează-te și conectează-te din nou.

3. Nu apare butonul „Votez” din pagina inițiativei?

În acest caz, ai Adblocker activ și asta împiedică încărcarea butonului. Dezactivează Adblockerul sau încerca să accesezi pagina dintr-o fereastră incognito. 

Dacă problema pe care ai întâmpinat-o nu este una dintre cele de mai sus, trimite-ne la info@comoncluj.ro tipul dispozitivului și browserului tău, descrierea erorii, și eventual o captură de ecran – noi vom încerca să îți răspundem cât mai curând posibil.

Unde se poate urmări numărul de voturi pentru fiecare inițiativă?

Voturile exprimate pot fi vizualizate la descrierea fiecărei inițiative în parte. Lista finală a rezultatelor va fi publicată în cursul zilei de 15 septembrie 2021, pe acest website. 

Ce va urma? 

În urma procesului de vot, primele minimum 45 de inițiative în ordinea numărului de voturi vor fi sprijinite financiar de municipalitate și vor fi puse în practică în perioada octombrie-noiembrie 2021. 

Care inițiative au intrat în etapa de vot?

Toate inițiativele au fost supuse unei verificări tehnice care au ținut de caracterul clar și concis al descrierii inițiativei și îndeplinirea unor condiții de bază cu privire la inițiative: vezi regulament aici. Toate inițiativele care au îndeplinit aceste condiții (prin descrierea originală sau prin completările primite în procesul de verificare tehnică) au avansat în etapa de vot public.

Care este perioada de derulare a etapei de vot?

Votul se derulează în perioada 15 septembrie, ora 15:00 – 5 octombrie, ora 23:59.

Let’s do well together! Let’s vote! 

Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Banca Comercială Română
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare