Szavazási útmutató

Ki szavazhat?

Bárki, aki regisztrál a bugetareparticipativa.ro platformon, szavazhat a Com’ON Kolozsvár részvételi folyamatban. Regisztrálni a szavazás teljes időtartama alatt lehetséges.

A regisztráló személy a fiók létrehozásakor arról is nyilatkozik, hogy mi a státusza Kolozsváron: itt él, itt dolgozik, vagy itt tanul.

A felhasználók személyes adatait Kolozsvár Polgármesteri Hivatala kezeli a bugetareparticipativa.ro platformon található felhasználási feltételekben rögzítetteknek megfelelően.

Hogyan lehet szavazni?

A szavazatot a comoncluj.ro honlapon a VOTEZ INIȚIATIVELE/SZAVAZOK A KEZDEMÉNYEZÉSEKRE menüpontban lehet leadni, a kezdeményezés részletes leírására, majd a SZAVAZOK gombra kattintva. A platform számon tartja a fennmaradó szavazatokat, és azt is, hogy a felhasználó már szavazott adott kezdeményezésre.

ELFELEJTETT JELSZÓ: Amennyiben már rendelkezik fiókkal a bugetareparticipativa.ro platformon, de elfelejtette a jelszavát, a regisztrációkor megadott e-mail címen lehet új jelszót igényelni. A rendszer e-mailt küld, amely utasításait követve új jelszót lehet szerezni. Ebben az esetben ne feledjenek újra bejelentkezni, majd visszatérni a comoncluj.ro oldalra a szavazáshoz.

Minden felhasználó legfeljebb 10 szavazatot adhat le 10 különböző kezdeményezésre. Egy kezdeményezést nem lehet többször megszavazni.

 

Hol lehet követni a kezdeményezésekre leadott szavazatok számát?

A szavazatok száma a kezdeményezések leírása alatt tekinthetők meg. A végleges eredménylistát 2023. szeptember 19-én tesszük közzé ezen a weboldalon.

Melyik kezdeményezések kerültek szavazásra?

Minden benevezett kezdeményezést technikai ellenőrzésnek vetettünk alá, amely a leírás érthetőségét, tömörségét vizsgálta, valamint a részvétel alapfeltételeinek betartását, a Szabályzatnak megfelelően. Minden olyan kezdeményezés szavazásra került, amely megfelelt ezeknek a feltételeknek, akár a benevezett formában, akár a technikai ellenőrzés során beküldött kiegészítések után. A tisztázandó elemekkel kapcsolatban a kezdeményező csapatok kiegészítéseket küldtek a szervezőknek.

Milyen időintervallumban zajlik a szavazás?

A szavazásra 2023. augusztus 22 – szeptember 18., déli 12:00 óra között kerül sor.

Let’s do well together! Let’s vote!

Írj nekünk Messengeren